En ny flyglinje drar igång i vinter.

En ny flyglinje drar igång i vinter. Foto: Pressbild

Ny flygdestination från Växjö

VÄXJÖ. Nu adderas en ny destination från Växjö. Flygbolaget Bra kommer att flyga direkt till landets nyaste flygplats i Sälenfjällen, Scandinavian Mountains airport.

Av
Martin Wingren

– Att vara först ut som flygbolag till en helt ny och unik flygplats som den i Sälen Trysil blir verkligen spännande och jag hoppas många kommer att se fördelarna med att flyga klimatkompenserat direkt till skidbacken framför timmar i bil, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef för flygbolaget, i ett pressmeddelande.

Flygplatsen nås från Växjö på 1 timme och 20 minuter och det blir avgångar på söndagar med första avresa den 26 januari 2020. Flygbolaget startar samtidigt direktlinjer till den nya flygplatsen från Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö och Ängelholm.

Scandinavian Mountains Airport, en flygplats som just nu byggs och som kommer att ha kapacitet för fyra flighter samtidigt, öppnar i december 2019. Flygplatsen byggs där tidigare Sälens flygplats låg, på Mobergskölen i närheten av Rörbäcksnäs i Sälenfjällen på gränsen till Norge. I området finns fyra skidorter med mer än 250 skidbackar, hotell, lägenheter och stugor. Från flygplatsen ser man såväl det norska Trysilfjället, som de svenska Sälenfjällen. Flygplatsen har startats och ägs av det lokala näringslivet.

Visionsbild för nya Scandinavian Mountains airport.

Visionsbild för nya Scandinavian Mountains airport. Illustration: Press

Publicerad 22 May 2019 09:00