John Martin Bengtsson och Ylva Bengtsson Linnér ger lunchkonserten ”Julmusik vid lunchtid” i Växjö domkyrka den 17 december.

John Martin Bengtsson och Ylva Bengtsson Linnér ger lunchkonserten ”Julmusik vid lunchtid” i Växjö domkyrka den 17 december. Foto: Pressbild

Julmusik vid lunch med Bengtsson i domkyrkan

Av
Hans Nilsson

VÄXJÖ. I domkyrkan i Växjö tisdagen den 17 december blir det lunchkonsert med John Martin Bengtsson och Ylva Bengtsson Linnér från klockan 12.00 till 13.00. ”Julmusik vid lunchtid” kallar man det.

De har Jocke Wickström på trumpet och Yvonne Steen Ohlander på ackompanjemang med sig i julkonserten. Insläpp sker redan 60 minuter innan konsertern och det krävs att man har entrébiljett..

Publicerad 13 December 2019 09:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!