Wedins Varieté består av Kalle Wedin. Den 23 december bjuder han på en humoristisk familjeföreställning med galna upptåg i Araby Park Arena.

Wedins Varieté består av Kalle Wedin. Den 23 december bjuder han på en humoristisk familjeföreställning med galna upptåg i Araby Park Arena. Foto: Pressbild

Galna upptåg och humor i familjeföreställning

VÄXJÖ.

Den 23 december bjuder Wedins Varieté på en humoristisk familjeföreställning med galna upptåg och trix i Araby Park Arena.Efter föreställningen kan man stanna kvar och prova på jonglering.

Av
Hans Nilsson

Wedins Varieté består av Kalle Wedin. Han har verkat som som varietéartist sedan 1990 och har varit med i flera krogshower, folkparksturnéer, event, teaterproduktioner, familjeföreställningar, skapande skola projekt och projektuppdrag.

I den här familjevarietén och cirkusföreställningen, som börjar klockan 15.00 måndagen den 12 december, finns en galenpanna som heter Mr K.

Publiken får själv vara med och påverka vad som ska hända. Mr K plockar fram sin morfar Alfreds gamla väskor som är fulla med konstig cirkusrekvisita. Mr K tar ihop med barnen reda på hur man ska använda cirkusgrejer i en sorts interaktiv cirkus-instruktions-show för hela familjen.

Det är ingen avgift på föreställningen och alla välkomna.

Publicerad 20 December 2019 00:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!