Det gamla punk- och rock and rollbandet Scams återuppstår för en kväll som en trio och spelar på Stars and Stripes i Växjö på juldagen.

Det gamla punk- och rock and rollbandet Scams återuppstår för en kväll som en trio och spelar på Stars and Stripes i Växjö på juldagen. Foto: Pressbild

Scams återuppstår för en kväll på juldagen i Växjö

VÄXJÖ.

Det gamla punk- och rock and rollbandet Scams återuppstår för en kväll som en trio och spelar på Stars and Stripes i Växjö på juldagen. Det kan vara sista gången de spelar på scen tillsammans.

Av
Hans Nilsson

  The Scams, som är från trakterna av Växjö, bildades 2003 av Tobias Ander och Daniel Kvist och byggde snabbt upp ett rykte om att vara ett bra och röjigt liveband.

  De var influerade av tidig blues och rock 'n' roll, punk och heavy metal. Scams fick sitt första skivkontrakt 2007 och uppträdde på Hultsfredsfestivalens rookiescen och var med hos Nicki Wicked på MTV Fuzz.

  För några år sedan upplöstes bandet. Men nu har Stars and Stripes i Växjö ändå lyckats boka in Scams till en spelning på juldagen - One Night Of Mayhem - som trio med bandets originalmedlemmar.

  De kommer bjuda på alla sina bästa gamla låtar och de lär även riva av de bästa låtarna från deras senare skivor.

  Publicerad 20 December 2019 00:00

  "Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

  Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

  Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

  Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

  Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

  Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

  Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

  Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

  Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

  Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

  Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!