Det blir releasefest den 27 december med Bellybuster på Bullet Bar när de släpper sin skiva

Det blir releasefest den 27 december med Bellybuster på Bullet Bar när de släpper sin skiva "When the Morning Comes". Foto: Pressbild

Bellybuster har releasefest på Bullet Bar

VÄXJÖ.

Fredagen den 27 december blir det releasefest på Bullet Bar när Växjöbandet Bellybuster släpper sin första fullängdare på skiva.

Av
Hans Nilsson

Som uppvärmning till Bellybuster på fredagskvällen spelar The Johnny Cash tribute trio. De spelar Johnny Cashs repertoar i det minimala, ursprungliga formatet.

Bellybuster har redan släppt en EP “Lizard Face” 2014 och en singel “Hell” 2017. Nu väntar det releasefest med Bellybusters första fullängdare "When the Morning Comes" ända till midnatt.

Bellybuster är ett band från Växjö som spelar klassisk och högoktanig rock’n’roll. Bandet är sammansvetsat genom kamratskap, envishet och en gemensam vilja att leverera förstklassig rock’n’roll. Deras främsta musikaliska influenser är AC/DC, Clutch, The Black Crowes och The Cult.

När bandet spelade in skivan anlitade man stjärnproducenten Gene ”Machine” Freeman (Clutch, Lamb of God, Crobot) som mixare för att uppnå visionen om en magnifik rock’n’roll-platta

Medlemmarna i bandet är Tomas Olsson, sång och gitarr, Martin Javerbrant, bas, Beo Kjellsson, trummor och Wincent Ek, gitarr.

  Publicerad 21 December 2019 00:00

  "Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

  Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

  Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

  Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

  Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

  Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

  Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

  Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

  Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

  Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

  Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!