Det är den legendariska familjeföreställningen Robin Hood som spelas som en musikal i Fortknox Arena i Växjö den 12 januari.

Det är den legendariska familjeföreställningen Robin Hood som spelas som en musikal i Fortknox Arena i Växjö den 12 januari. Foto: Pressbild

Musikalen om Robin Hood spelas i Fortknox Arena

VÄXJÖ.

Söndagen den 12 januari blir det en föreställning för hela familjen i Fortknox Arena i Växjö: Robin Hood- The Musikal.

Av
Hans Nilsson

Det är den legendariska familjeföreställningen Robin Hood som spelas som en musikal i Fortknox Arena klockan 13.00 till 16.00 den 12 januari.

I den beryktade Sherwoodskogen utspelas det spektakulära äventyret med den fredlöse legendaren Robin Hood som med sitt mod utmanar och trotsar den egocentriske Prins John och den elake och inte helt smarta Sheriffen av Nottingham.

Robin och hans gäng, tillsammans med Brother Tuck och Little John, bekämpar prins Johns tyranneri. Där finns kärlekshistorien mellan Robin och Kung Richard Lejonhjärtas dotter, den vilda och undersköna Marion.

Kommer Prins John att härska i tid och evighet eller kommer Kung Rickard tillbaka och återtar tronen? Lyckas Marion fly från slottet eller missar Robin målet med sina pilar?

I Robin Hood - The Musikal utlovas häftiga fight-scener, spännande intriger, andlös kärlek och massor av humor ackompanjerad av nyskriven musik.

I rollerna: Christian Arnold, Elisa Bryant, Martin Almgren, Joakim Nätterqvist, Axel Schylström, Tilde Fröling, Patrik Martinsson, Celeste Cappelen, Bill Sundberg, Andreas Andersson, Tomas Åhnstrand, Henning Ledstam, Annie Lundin, Jesper Cameron, Bob Hellberg, Anna-lill Karlberg, Anna Christersson, Ella Snellman, Maria Edner, Mats Genfors och Fredric Bengtsson

Arrangör är Dröse & Norberg Production.

Publicerad 31 December 2019 00:00

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!