NEJ TACK TILL LOKALTIDNINGEN

Innan du bestämmer dig, skulle vi på Lokaltidningen uppskatta om du först läser igenom nedanstående text.

En ”nej tack till gratistidningar”-lapp innebär ett nej till ALLA* former av gratistidningar. Du går då miste om de mikrolokala artiklar och unika nyheter som är en viktig del av innehållet i Lokaltidningen. Vår redaktion arbetar utifrån de pressetiska reglerna och vårt motto är att vi skriver för och om läsarna.

Lokaltidningen är också ett effektivt sätt att sprida så kallad samhällsinformation på. Denna typ av information kommer oftast från din kommun eller från landstinget och regionen. 

Vill du inte ta emot Lokaltidningen, har vi här ett exempel på hur en ”nej tack till gratistidningar”-lapp ska se ut. Du får gärna skriva ut och använda just denna. Måtten på lappen rekommenderas till cirka 80x30 millimeter och texten bör vara lättläst och tydlig för brevbärarens skull.Om du fortfarande får Lokaltidningen efter att ha satt upp ovanstående lapp på din brevlåda eller brevinkast, kan du maila till servicecenter@lokaltidningen.se. Skriv ”Nej tack” i ämnesraden. I mailet uppger du för- och efternamn, adress samt en beskrivning av händelseförloppet. Därefter kontaktar vi SDR och Postnord, som är våra distributörer.

Föredrar du nyheter och artiklar via andra kanaler, är du varmt välkommen till www.lokaltidningen.se och www.facebook.com/#!/lokaltidningense/?fref=ts

Här uppdaterar vi kontinuerligt om vad som sker i södra Sverige.

*Det kan finnas tidningar som väljer att inte respektera ”nej tack till gratistidningar”-lappar. Lokaltidningen tar avstånd från dessa.

 

"Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari"

Ja. Varje år säger jag samma sak: Ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari.

Och nej, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten. Jag har 25-årig karriär bakom mig inom handeln. I 25 år har jag undrat varför folk är så bittra i januari.

Inget leende, inget hej. Ingenting som passar. Sura miner. Sura kommentarer. Å andra sidan december! Hej och Ho! Frid och fröjd. Tills för några år sedan när allt förvandlades till stress. Köp, köp, köp, som om morgondagen inte fanns.

Älskade att jobba i december inom handeln. Den mysiga stämningen, musiken och återkommande Goood Jul. Personal till kund. Kund till kund. Sen tog det stopp.

Här har vi ett dilemma: i december är vi stressade - i januari deprimerade. Kan det balanseras?

Ja, säger jag. Som jag har förstått handlar julen om familjen, vänner och eftertanke.

Om att varva ner och summera året med de man älskar. En julklapp här och där och en god bit mat. Låt december när vi ändå har jul vara en månad av omtanke, kärlek och frid.

Å andra sidan januari… Ja. Januari kommer direkt efter den härliga julen och det är långt till påsken och våren. Svårt att se ljuspunkten. Där tycker jag man kan unna sig en liten present. Till sig själv och till dem som betyder något.

Kompensera lite för de mörka dagarna. Som sagt, jag predikar inte kommunism eller försöker skjuta mig i foten som handlare. Jag predikar…balans.

Låt oss vara lyckliga längre. För ju mindre du handlar i december desto lyckligare blir du i januari. Kostar ingenting att testa. Tvärtom! God Jul, Gott Nytt Nyår och självklart, glad januari!