Full fart i köket på Queen, med Hampus Irehed och Anna Larsson.

Full fart i köket på Queen, med Hampus Irehed och Anna Larsson. Foto: Hans Nilsson

Queen - bistro med franskt tema

VÄXJÖ.

Queen är ett känt rockband från 70-talet, men det är också namnet på en bistro som precis har öppnat i centrala Växjö.

Av
Hans Nilsson

Marie Iversen jobbar till vardags som byggingenjör i Växjö på Husbygg och Fastighet i Sverige AB. Hon kände att hon behövde något mer att göra så hon startade Queen, en bistro i hörnet av Kungsgatan och Norra Järnvägsgatan i Växjö som serverar kaffe och bakverk och mat.

Jag gillar när det är lyxigt

– Det här är som en hobby för mig, jag gör detta för att jag vill ha något kul att syssla med på helgerna, förklarar Mari Iversen.

– Jag vill göra något fint för Växjö också, det finns inget annat ställe som påminner om Queen här. Jag har själv designat inredningen med en exklusiv stil, jag gillar när det är lyxigt, lägger hon till.

Det är en storsatsning som Mari Iversen gör. Hon har investerat 2, 5 miljoner kronor på Queen, med 67 sittplatser.

Platschefen Hampus Irehed och kökschefen Anna Larsson på nyöppnade Queen, en bistro i hörnet av Norra Järnvägsgatan och Kungsgatan i Växjö.

Platschefen Hampus Irehed och kökschefen Anna Larsson på nyöppnade Queen, en bistro i hörnet av Norra Järnvägsgatan och Kungsgatan i Växjö. Foto: Hans Nilsson

– Vi har ett fransk tema med fransk mat som ankbröst med löksoppa och tiramisu. Nu håller vi på och söker alkoholtillstånd också, berättar Mari Iversen.

– Om vi får alkoholtillstånd kan vi servera franska viner och öl och anpassa maten efter vinerna, lägger platschefen Hampus Irehed till.

Hampus Irehed är från Hässleholm och kökschefen Anna Larsson är från Ronneby. De är två av de fyra anställda på Queen och de är med och lagar maten och gör en del av balkverken också.

– Vi vill satsa på vegetariska rätter också, vi har bland annat ugnsbakad rotselleri att bjuda på, säger Hampus Irehed.

– Jag gillar att jobba här, vi har fina råvaror att jobba med och jag känner att man kan utvecklas här. Queen har en stor potential, när vi har fått rättigheter att servera alkohol blir det ännu lättare, tror Anna Larsson.

Publicerad 31 March 2019 17:00