Kjell-Erik Sagebrant och Anders Lindman ordnar en padelmatch den 24-25 maj med Växjö Padelcenter som arrangör för att samla in pengar till Lekterapin på Växjö lasarett.

Kjell-Erik Sagebrant och Anders Lindman ordnar en padelmatch den 24-25 maj med Växjö Padelcenter som arrangör för att samla in pengar till Lekterapin på Växjö lasarett. Foto: Privat

Padelmatch för lekterapin: "Målet är att få ihop 50 000"

VÄXJÖ.

Den 24-25 maj blir det en 24-timmars padelmatch med Växjö Padelcenter som arrangör - målet är att samla in 50 000 kronor till barnens lekterapi på Växjö lasarett.

Av
Hans Nilsson

Det är Anders Lindman och Kjell-Erik Sagebrant som genom sponsorgruppen på Växjö Padelcenter skapat detta initiativ.

Deras idé är att ordna en padelmatch på Växjö Padelcenter på Norremark från klockan 17.00 den 24 maj till klockan 17.00 den 25 maj. Det kostar 150 kronor per person att spela i en och en halv timme där Lag Röd möter Lag Blå.

Pengarna går oavkortat till en insamling till Lekterapin på Växjö lasarett. Evenemanget har de döpt till "Alla barn har rätt att leka" och de har skapat en grupp på Facebook kring insamlingen.

Personalen på Lekterapin funderar på att göra en uteplats på en balkong på plan 7 för barn och föräldrar. En plats för lek och rekreation.

De behöver rusta upp balkongen med leksaker, kikare, cyklar, klättervägg, växter, nytt golv och en myshörna, men pengarna saknas. Det är detta insamlingen handlar om.

– Lekterapin har en väldigt bra verksamhet som betyder mycket för barnen och föräldrarna. Vi vill därför hjälpa till och göra en insats för Lekterapin, även om man är sjuk eller har en nära anhörig som är det så ska man ha möjlighet till att leka, förklarar Anders Lindman.

Insamlingen går till på olika sätt. Dels genom att man säljer paket till företag för att få in pengar till Lekterapin, ett guld- och ett silverpaket. Dels genom att man är med och spelar och stöttar som privatperson.

När matchen är färdigspelad den 25 maj samlas man på Lagerlunden i Växjö vid 19.00 för en bankett. Då presenterar man hur mycket pengar man har samlat ihop till Lekterapin.

– Målet är att få ihop 40 000-50 000 kronor. Lekterapin gör en lista på vad det är de behöver, sedan köper vi de sakerna för de pengar vi har samlat ihop, säger Anders Lindman.

Man kan även bidra till insamlingen genom att swisha till det konto som är upplagt för evenemanget. Swishnummer är 123 406 3889.

Publicerad 22 May 2019 00:00