John Lundvik sjunger i Allsång på Skansen den 25 juni och den 15 juli är han sommarpratare i P1.

John Lundvik sjunger i Allsång på Skansen den 25 juni och den 15 juli är han sommarpratare i P1. Foto: Pressbild

John Lundvik inleder Allsång på Skansen

VÄXJÖ.

John Lundvik från Växjö har fått två mycket fina uppdrag efter femteplatsen i Eurovision Song Contest i maj. Han inleder nämligen sommarens Allsång på Skansen på SVT den 25 juni och den 15 juli är han sommarpratare i P1.

Av
Hans Nilsson

Sveriges Televisions klassiker Allsång på Skansen firar 40 år i tv-rutan i sommar. Allsång på Skansen började redan 1935 och visades i rutan första gången 1979.

Nyligen meddelade SVT att 36-årige John Lundvik, som flyttade från Växjö till Stockholm för nio år sedan, uppträder i premiärprogrammet av Allsång på Skansen den 25 juni. I samma program medverkar dessutom Carola.

John Lundvik är fortsatt het efter sin framgång med låten "Too Late For Love" i Eurovision i Tel Aviv i Israel i maj. Den 15 juli får John Lundvik dessutom äran att vara sommarvärd i det klassiska programmet Sommar på P1.

– Det känns underbart. Det är skönt att få komma hem och börja sommaren så här. Det är underbart, säger John Lundvik i en kommentar till SVT.

Under sommaren kommer artister som Laleh, Owe Thörnqvist, Arvingarna, Sven-Ingvars, Icona Pop, Orup och Miriam Bryant att vara med i Allsång på Skansen med Sanna Nielsen som programledare.

För John Lundviks del väntar dessutom Diggiloo-turnén under juli och augusti, sedan gör han dessutom ett framträdande på egen hand i Ljungby den 12 augusti på Ljunbgbydagarna.

Ytterligare två personer med lokal koppling blir sommarvärdar i P1. Den 28-årige fotografen Alexander Mahmoud från Grimslöv, nu boende i Stockholm, är med i Sommar i P1 den 25 juli. Han arbetar som frilansfotograf åt Dagens Nyheter och har även skrivit flera reportage.

Den 48-åriga journalisten Emma Leijnse, född i Växjö och bosatt i Malmö, är sommarvärd den 15 augusti. Hon arbetar på Sydsvenska Dagbladet och är en av landets mest profilerade skol- och utbildningsreportrar.

Publicerad 24 June 2019 00:00