– Jag gillar hela kulturen kring countryn. Det är väl gött att ha en cowboyhatt på huvudet, säger Lasse Jonsson Rydmark, som arrangerar Country and Western Festival i Folkets Park i Gemla den 29 juni.

– Jag gillar hela kulturen kring countryn. Det är väl gött att ha en cowboyhatt på huvudet, säger Lasse Jonsson Rydmark, som arrangerar Country and Western Festival i Folkets Park i Gemla den 29 juni. Foto: Privat

Växjöprofil ordnar countryfestival: "Vi vill sätta Gemla på kartan"

GEMLA.

På med cowboyhatten och bootsen - den 29 juni är det dags för Country and Western Festival i Folkets Park i Gemla. Bakom festivalen står Växjöprofilen Lasse Jonsson Rydmark och Henrik Briggler. – Vi vill sätta Gemla på kartan och använda vår fina folkpark, säger Lasse Jonsson Rydmark.

Av
Hans Nilsson

Det är första gången det arrangeras en countryfstival i Gemla, men Lasse Jonsson Rydmark tycker att Folkets Park i Gemla är en perfekt miljö för den här typen av arrangemang.

– Hela Gemla Folkets Park är ju country and western. Det känns som att man är i vilda västern när man är där, med alla chokladhjul och skyttebanor med luftgevär, och parken är väl över 90 är gammal dessutom, säger Lasse Jonsson Rydmark.

– Nu gör vi det här som ett experiment, men vår förhoppning är att det ska komma uppåt 400 personer. Om det fungerar att köra det här en lördag efter midsommar kan det bli av fler gånger och kanske bli en tradition.

Lasse Jonsson Rydmark drev Hälsostudion i Växjö i flera år och tävlade i bodybuilding. Han har jobbat som ordningsvakt på de flesta nöjesställen i Växjö.

Numera är han och en av två säkerhetsdelegater som åker runt på uppdrag av SHL och titttar på säkerheten i hockeyarenorna i Sverige. Dessutom är han publikvärdsansvarig för Östers IF.

Men nu är det country and western som gäller den 29 juni.

Det är väl gött att ha en cowboyhatt på huvudet

– Både jag och Henrik Briggler gillar hela kulturen kring countryn. Det är väl gött att ha en cowboyhatt på huvudet, säger Lasse Jonsson Rydmark och skrattar.

Festivalen i Folkets Park i Gemla den 29 juni börjar klockan 11.00 med en familjefest som varar till 16.00 och med fri entré. Då kan man bland annat prova på att kasta lasso och hästsko, skjuta luftgevär, dansa linedance med Crazy Stompers från Växjö och rida på ponnyhästar med Växjöortens Fältrittklubb.

Vid klockan 18 sadlar man om för american barbeque, där det även erbjuds vegetariska alternativ. Då uppträder Naess Music, två tjejer från Gårdsby som spelar country.

Vid 21.00 drar countrypartyt igång med countrybandet Lobo Guitar Lee från Malmö. Man kör fram till 01:00 och det är 18 års åldersgräns som gäller.

– Då blir det fest och dans och barerna är öppna, säger Lasse Jonsson Rydmark.

Publicerad 24 June 2019 00:00