Fem av de lärare som fick stipendier, från vänster: Veronica Sjöö, Agneta Iburg, Brita Klefsgård, Charlotte Isaksson och Johan Karlström. Lena Åhman saknas på bilden.

Fem av de lärare som fick stipendier, från vänster: Veronica Sjöö, Agneta Iburg, Brita Klefsgård, Charlotte Isaksson och Johan Karlström. Lena Åhman saknas på bilden. Foto: Privat

60 000 kronor i stipendier till duktiga lärare

VÄXJÖ.

Duktiga elever brukar få stipendier - men nu ges för första gången i Växjö kommun stipendier även till lärare och pedagoger som har visat framfötterna.

Av
Hans Nilsson

Utbildningsnämnden på Växjö kommun har delat ut stipendier på vardera 10 000 kronor till sex lärare och pedagoger.

Tanken är att man ska göra det varje år.

– Det här sker på initiativ från mig, säger Pernilla Torneus (M), ordförande i utbildningsnämnden. Elever får ju stipendier och då borde man kunna dela ut det till lärare och pedgoger också, för det är de som ser till att eleverna blir så duktiga att de får stipendier, fortsätter hon.

– Även lärare och pedagoger ska uppmuntras. Det är viktigt att vi uppmärksammar allt det som är bra som görs i vår verksamhet och att vi värderar personalen.

De lärare och pedagoger som fick stipendium var Agneta Iburg, Saga förskola, Veronica Sjöö, Östregårdskolans fritidshem, Brita Klefsgård, Åby förskola, Johan Karlström, Teknikum, Lena Åhman, Grimmans förskola och Charlotte Isaksson, Förskolan Fantasia.

Nomineringen skedde till chefen i stipendiatens område, och områdeschefen valde sedan ut vem som skulle få stipendiet. De har bland annat nominerats för förmågan att våga utmana barnen och att väcka intresse för nya digitala arbetssätt.

Pernilla Torneus var med när lärarna fick stipendierna på utbildningsnämndens sammanträde nyligen.

– De var jätteglada och stolta, men förvånade, berättar hon.

Publicerad 25 June 2019 00:00