Sega Gubbar spelar i Villa Viks matsalar den 28 juni. Det är en orkester med skickliga och erfarna musiker som spelar jazz och evergreens.

Sega Gubbar spelar i Villa Viks matsalar den 28 juni. Det är en orkester med skickliga och erfarna musiker som spelar jazz och evergreens. Foto: Privat

Sega Gubbar och folklustspel på Villa Vik i sommar

VÄXJÖ.

Villa Vik satsar på jazz med Sega Gubbar och folklustspelet Söderkåkar i sommar. – Det är en trevlig tradition som brukar locka mycket folk, säger Börje Svensson som driver Villa Vik och Toftastrand.

Av
Hans Nilsson

Den 28 juni spelar Sega Gubbar i Villa Viks matsalar. Det är en orkester med skickliga och erfarna musiker.

På trummor finns Sven Schill och på saxofon hittar man Bo Jansson. Båda var med i det framgångsrika dansbandet Ingmar Nordströms. Dessutom spelar Pelle Jonsson bas, Kenneth Malm spelar piano och på trumpet finns Kenneth Rydå.

– Det är fina yrkesmusiker som spelar jazz och gamla evergreens och danslåtar, det brukar komma ett hundratal personer och ibland blir det dans, säger Börje Svensson, som driver Villa Vik och Toftastrand med sin fru Inger Svensson och dotter Jessica Goodwin.

Villa Vik har ordnat konsert helgen efter midsommar i runt 20 år, enligt Börje Svensson. Det är fri entré på Sega Gubbar och deras spelning börjar klockan 19 och varar till 23.

– Man kan komma hit och ta en öl bara om man vill, men det är servering med mat under Sega Gubbars spelning, säger Börje Svensson.

En annan sommartradition på Villa Vik är Linnéateaterns föreställningar. De sätter upp det klassiska folklustspelet Söderkåkar utomhus med tio föreställningar på Villa Vik från den 24 juli till den 8 augusti. Även detta sker till servering av mat och dryck.

– Det brukar vara väldigt mycket folk på Linnéateaterns föreställningar på Villa Vik, säger Börje Svensson.

Söderkåkar spelas den 24-26 juli och 28 och 31 juli och 2, 4, 8 augusti. Den 1 augusti är föreställningen abonnerad. Alla föreställningar är tre timmar långa och börjar klockan 18.30 förutom den 28 juli och den 4 augusti, då är det klockan 14.30 som gäller.

Publicerad 25 June 2019 00:00