Det är Ulla Sigfridsson, kommunikatör i Alvesta församling, som ligger bakom cykelloppet den 18 augusti.

Det är Ulla Sigfridsson, kommunikatör i Alvesta församling, som ligger bakom cykelloppet den 18 augusti. Foto: Privat

Ulla ordnar cykellopp mellan kyrkorna i Alvesta

ALVESTA.

Söndagen den 18 augusti planeras ett cykellopp mellan kyrkorna i Alvesta församling. Målet är att få in pengar till Spes, anhörigföreningen för den som har förlorat någon i självmord och att visa kyrkorna

Av
Hans Nilsson

Det är Ulla Sigfridsson, kommunikatör i Alvesta församling, som ligger bakom cykelloppet.

Hon fick idén från Linköping där kyrkan har gjort något liknande. Det här cykelloppet planeras att gå av stapeln i Alvesta församling den 18 augusti klockan 11-15.

Det ska gå mellan de sex kyrkorna i Alvesta församling: Alvesta kyrka, Kvenneberga, Härlöv, Hjortsberga, Lekaryd och Skogskyrkogården i Alvesta. Totalt är det 3, 8 mil, men man får cykla vilken väg man vill mellan kyrkorna och man behöver inte cykla till alla kyrkorna.

– Man köper ett startkort i en kyrka, det kostar 40 kronor om man är vuxen och 10 kronor om man är barn. Sedan cyklar man till nästa kyrka och stannar till där och pratar med personalen och dricker och äter lite, berättar Ulla Sigfridsson.

Vid Härlövs kyrka finns en vacker park vid sjön där man kan ha picknick. Eftersom det är vägkyrka så serveras också kaffe och hembakat där och det går att få en guidad tur.

– Man kan köpa ett nytt startkort i varje kyrka också om man vill. Man måste inte cykla heller, man kan köra bil om man inte har möjlighet att cykla. Men ju fler som cyklar desto bättre är det förstås eftersom det ger både frisk luft och motion. och i den tävling vi har värderas cyklingen högre.

Pengarna man får in från de startkort som säljs i kyrkorna ska gå till Spes, anhörigföreningen för den som förlorat någon i självmord.

– Det vi säljer i Kyrkan Mitt i Byn går också oavkortat till Spes, påpekar Ulla Sigfridsson.

Nu hoppas Ulla Sigfridsson att det blir riktiga många som deltar i cykelloppet. Tävlingen med priser till den bästa deltagaren kanske kan locka en del att vara med.

– Ju fler kyrkor man cyklar till desto fler poäng får man. Vinnarna får presentkort på frukost på Hotell Rådmannen och på blommor i en av Alvestas butiker, säger Ulla Sigfridsson.

Publicerad 25 June 2019 00:00