Ica Försäkrings enda kundservicekontor i Sverige finns på Videum Science Park i Växjö. Det är det försäkringsbolag som växer snabbast på försäkringsmarknaden. – Det finns en enorm potential för Ica Försäkring och det ser hoppfullt ut på fem till tio års sikt för oss, säger Jonas Roselius, kundservicechef.

Ica Försäkrings enda kundservicekontor i Sverige finns på Videum Science Park i Växjö. Det är det försäkringsbolag som växer snabbast på försäkringsmarknaden. – Det finns en enorm potential för Ica Försäkring och det ser hoppfullt ut på fem till tio års sikt för oss, säger Jonas Roselius, kundservicechef. Foto: Hans Nilsson

Ica Försäkring växer i rekordfart: "Det ser väldigt ljust ut för oss"

VÄXJÖ.

Ica Försäkring i Växjö växer så det knakar - på ett år har man gått från en till snart 80 anställda. – Det är superroligt, vi är Växjös snabbast växande företag och det ser väldigt ljust ut inför framtiden, säger Jonas Roselius, kundservicechef.

Av
Hans Nilsson

I november 2017 lade försäkringsbolaget Trygg Hansa ned sitt kontor i Växjö med 125 anställda och flyttade verksamheten till Malmö.

Då blev det plötsligt utrymme för en ny aktör på marknaden i Växjö. Ica Försäkring AB, som startade för tre och ett halvt år sedan, såg sin möjlighet att öppna ett kundcenter för hela Sverige i Växjö.

– Ica Försäkring såg att det fanns mycket kompetent försäkringspersonal ledig i Växjö som hade jobbat på Trygg Hansa. Alla nappade ju inte på att flytta med till Malmö, säger Jonas Roselius, som varit ansvarig för Trygg Hansa i Växjö.

Jonas Roselius rekyterades som kundservicechef av Ica Försäkring. Den 1 juni 2018 öppnade Ica Försäkring ett kundcenter på Framtidsvägen 14 på Videum Science Park på Teleborg.

Där sitter nu 65 anställda i åldern 20 till 65 år och arbetar med kundservicen åt alla privatkunder på Ica Försäkring i hela Sverige. Och 25 av de anställda rekryterades från Trygg Hansa i Växjö.

– Det här är Ica Försäkrings enda kundcenter i Sverige. Kunderna ringer till oss och ställer frågor om sina försäkringar och vi ringer till dem och erbjuder dem att flytta över till oss om de har försäkringar på andra bolag också, förklarar Jonas Roselius.

Det går väldigt bra för Ica Försäkring, man har drygt 150 000 privatkunder idag. För ett år sedan var det knappt 100 000 kunder.

Från starten i juni 2018 har Ica Försäkrings kundcenter i Växjö gått från en anställd till 65 anställda och nu är man på väg att rekrytera fler.

– Ica Försäkring är relativt små om man jämför med de stora drakarna på försäkringsmarknaden, men Ica Försäkring är samtidigt det bolag som växer snabbast nu nå på den svenska försäkringsmarknaden, förklarar Jonas Roselius.

– Det här innnebär att fler kunder kontaktar oss och då måste vi expandera i Växjö för att hantera det. Vi är på väg att anställa 15 personer till i augusti. Så vi kommer vara 80 anställda snart. Det finns en enorm potential för Ica Försäkring och det ser hoppfullt ut på fem till tio års sikt för oss.

Publicerad 26 June 2019 00:00