Alvestaglass har byggt ett gym i Postens gamla lokaler på Nylandavägen i Öjaby, det invigs inom en snar framtid. En satsning på tio miljoner kronor.

Alvestaglass har byggt ett gym i Postens gamla lokaler på Nylandavägen i Öjaby, det invigs inom en snar framtid. En satsning på tio miljoner kronor. Foto: Frans Nilsson

Alvestaglass öppnar gym i Öjaby - och planerar för jättebygge på 60 miljoner

VÄXJÖ.

Alvestaglass gör sin största satsning någonsin - man investerar 20 miljoner kronor totalt i en gigantisk frysanläggning och ett gym - Lohilo Fitness Club - i Postens gamla lokaler i Öjaby. Nu planerar man dessutom att bygga en glassfabrik för uppåt 60 miljoner kronor i samma område.

Av
Hans Nilsson

Inom kort inviger Alvestaglass sitt gym på Nylandavägen i Öjaby på totalt 1 000 kvadratmeter med sju padelbanor, spa och en stor dojo, träningslokal. Chef för gymmet blir Pär Emanuel.

En glasstillverkare som bygger gym kan ju låta märkligt, men det finns en logisk förklaring.

Det går väldigt bra för Alvestaglass. Omsättningen har gått från 44 miljoner kronor för fem år sedan till 160 miljoner kronor i år.

Företaget köptes 2008 av entreprenörerna Dan Isaksson och Richard Hertvig. De flyttade fabriken från Alvesta till Verkstadsgatan i Växjö och kontoret till Stockholm samtidigt som de renodlade konceptet. Nu når man 1 000 butiker i hela Sverige med glassen och exporterar till hela Norden och Kina.

Men glassmarknaden är nära på mättad och hälsotrenden har blivit stark de senaste åren. Alvestaglass har bestämt sig för att hänga med i den utvecklingen. Man satsar därför stenhårt på funktionella och hälsosamma drycker som går under varumärket Lohilo.

Zlatan är en av våra kunder, hans fru har skickat efter ett paket med Lohilo till Los Angeles

– Vi satsar på e-handel nu med Lohilo. Zlatan Ibrahimovic är en av våra kunder, hans fru har skickat efter ett paket med Lohilo till Los Angeles, berättar Dan Isaksson, delägare av Alvestaglass.

Nu har Alvestaglass inrett ett distributionscenter på 8 000 kvadratmeter med en enorm frysanläggning i Postens gamla lokaler i Öjaby. Det är i samma lokal man har byggt ett gym för tio miljoner kronor där namnet i den funktionella drycken ingår: Lohilo Fitness Club.

– Vi bygger vårt varumärke och stärker bilden av Lohilo, vi ska vara ett sportigt företag. Här ska man kunna dricka nyttiga shakes och smoothies samtidigt som man tränar, förklarar Dan Isaksson och fortsätter:

– Hälften av vår omsättning på 160 miljoner kronor kommer från Lohilo. Det är ett internationellt varumärke och en sportig dryck med proteiner och vitaminer och utan socker så därför passar det att gymmet får det här namnet.

Även om gymmet ligger en bit från Växjö pekar Dan Isaksson på att det bor en hel del folk i Öjaby och Räppe och att Alwex och andra företag är på väg att etablera sig i området.

– Vi har även planer på att bygga en glassfabrik här för 50-60 miljoner kronor, det kan ske snart. Kanske inom ett år, säger Dan Isaksson.

Publicerad 05 August 2019 00:00