"Det känns fantastiskt att jag har fem ställen och 20 anställda, det här var vad jag ville när jag startade 2014. Jag jobbar hårt och har knappt haft en vecka semester sedan 2014", förklarar Ahmed Alqadomi som äger Kungsgrillen. Foto: Hans Nilsson

Falafelkungen av Växjö har öppnat sin femte restaurang

VÄXJÖ.

Ahmed Alqadomi, ägare av Kungsgrillen, är på väg att bli falafelkungen av Växjö med totalt fem serveringsställen. Nyligen invigdes hans nya restaurang på Teleborg centrum - nu har han planer på att öppna en veganrestaurang i Växjö city. – Var tredje kund beställer veganmat hos mig, säger han.

Av
Hans Nilsson

Hösten 2014 öppnade Kungsgrillen i det gamla gatuköket på Storgatan 56 på Väster i Växjö. Då skötte Ahmed Alqadomi stället helt på egen hand.

Sommaren 2019 driver Ahmed Alqadomi fem serveringar med namnet Kungsgrillen och har 20 anställda totalt. Ett ställe ligger mitt emot serveringen på Storgatan 56, ett ligger mitt på Storgatan i Växjö city och ett ligger i C4 Shopping i Kristianstad.

Dessutom har Kungsgrillen nu öppnat på Teleborg centrum i Pizzeria Torinos gamla lokal.

Jag jobbar hårt och har knappt haft en vecka semester sedan 2014

– Det känns fantastiskt att jag har fem ställen och 20 anställda, det här var vad jag ville när jag startade 2014. Jag jobbar hårt och har knappt haft en vecka semester sedan 2014, det blir jobb 90 timmar i veckan, förklarar Ahmed Alqadomi.

Under invigningsdagen på den nya restaurangen på Teleborg förra fredagen vällde det in kunder och Ahmed Alqadomi kände sig nog populär.

– Välkommen till Teleborg, utbrister Monica Huss när hon kommer in i lokalen. Jag brukar köpa mat på Kungsgrillen, jag gillar kryddorna de använder. Jag bor på Teleborg och det är jättebra att Kungsgrillen finns här nu. Nu slipper jag att ta mig till stan, nu kan jag ju cykla hit.

– Det har varit många kunder från Teleborg som har frågat om jag inte kunde starta ett ställe här. Det är samma med Hovshaga, många kunder som bor där undrar om jag kan öppna ett ställe på Hovshaga, berättar Ahmed Alqadomi, som har investerat en miljon kronor i den nya restaurangen på Teleborg.

Ahmed Alqadomi har redan planer på nya serveringsställen.

– Det kan bli ett ställe på Hovshaga om två eller tre år och jag funderar på att öppna ett ställe i Växjö centrum som enbart säljer veganmat. Var tredje kund beställer veganmat hos mig, det är vegankebab, veganfalafel och vegankyckling, berättar Ahmed Alqadomi.

När Lokaltidningen besöker Kungsgrillen på Teleborg kommer fem veganer in från två olika sällskap och beställer veganmat nästan samtidigt.

– De gör så bra veganmat, vi har varit kunder på Kungsgrillen i stan och vi är glada för att de finns här på Teleborg nu, säger Viktor Söderholm och Felicia Fors, två studenter som bor på Campus.

Magnus Dahl och hans fru Jenny och hans mamma Karin Dahl är också veganer och de har åkt från Sandsbro för att äta vegansk falafel.

– Han vet vad han gör och han är noggrann med innehållet, det är god mat också. Vi äter ofta på Kungsgrillen, säger Magnus Dahl.

Publicerad 05 August 2019 00:00