Magnus Betnér kommer till Palladium i Växjö två gånger i höst och kör stand up comedy.

Magnus Betnér kommer till Palladium i Växjö två gånger i höst och kör stand up comedy. Foto: LINNEA RHEBORG

Stekhett med stand up i Växjö: "Flera kvällar ser ut att bli slutsålda"

VÄXJÖ.

Stand up comedy är stekhett i Växjö. Biljetterna till höstens föreställningar på Standup Palladium med bland andra Magnus Betnér och Jonatan Unge går åt som smör i solsken.

Av
Hans Nilsson

Sedan 2018 finns det en standupklubb på Palladium i Växjö och mannen bakom den är Erik Börén från Malmö.

Han är själv ståuppkomiker sedan 2007 och har bland annat uppträtt på Norra Brunn och startat Humorklubben i Lund. På kort tid har han lyckats göra Växjö till en het standup-stad.

När Standup Palladium nu går in på fjärde säsongen visar det sig att det redan är ett rejält sug efter biljetterna till höstens föreställningar.

Erik Bören vill inte avslöja några siffror, men han blev väldigt glad när han såg dem. Så här snabbt har förköpet aldrig tickat på tidigare i Växjö, konstaterar han.

– Det ser ut att bli slutsålt på flera kvällar i höst på Palladium, det ser ut att bli den bästa säsongen hittills, säger Erik Börén.

Det är flera kända och till och med folkkära ståuppkomiker som kommer till Standup Palladium i höst.

Säsongen inleds den 11 september med Magnus Betnér & Erik Rosenberg i Seriemördarna livepodd. Magnus Betnér kommer till Palladium igen den 20 november och kör stand up.

Dessutom kommer andra stora namn som Özz Nujen, Emma Knyckare och Jonatan Unge till Palladium i höst. De här kända namnen mixas med mindre kända ståuppkomiker och yngre talanger.

Erik Börén samarbetar med Folkets Bio vid standup-kvällarna. Hampus Persson, som är verksamhetsutvecklare på Folkets Bio i Växjö, ger Erik Bören stor credd för att det går så bra.

– Erik Börén har ju jobbat med det här i många år. Han skapar kvällar som gör att folk vill komma tillbaka, säger Hampus Persson.

– Sedan är lokalerrna väldigt bra för den här typen av arrangemang. Det är 230 platser och det är inte för stort och inte för litet, det blir en närhet mellan publik och ståuppkomiker.

Växjö har inte varit någon bra stad för standup förut, men nu ser Hampus Persson att något är på väg att hända.

– Det har varit en hel del slutsålda kvällar, men nu har vi sålt betydligt fler biljetter än tidigare. Det är en bra lineup i höst med namn som Magnus Betnér och Jonatan Unge, det kommer bli en bra säsong med en blandning av nykomlingar och mer etablerade komiker, säger Hampus Persson.

Standup Palladium i Växjö i höst

Den 11 september - Standup Palladium bjuder in till livepodden Seriemördarna med Magnus Betnér och Erik Rosenberg.

Den 25 september - Petrina Solange som två gånger har blivit utnämnd till årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan. Nisse Hallberg - som har gjort succéföreställningarna SJUK och TRÖTT. Hampus Hedström - Youtube-komikern som har nyligen tagit sig ut på en scen. Svea Sigmond - en nykomling för många i publiken.

Den 9 oktober - Özz Nûjen - en institution inom svensk standup. Moa Lundqvist - känd från humorduon "Moa & Dilan" och ifrån tv-serien DIPS. Kirsty Armstrong - nominerad till årets nykomling och hörs i podcasten Bärs & Pattar. Christian Kalcic - göteborgaren som har skämt att leverera, och inte vitsar.

Den 23 oktober - Jonatan Unge, en stjärna från flera poddar och "Släng dig i brunnen". Josefin Sonck - ålänning som synts i Flickstreck och Släng dig i brunnen. Angelica Sisalli - skånebördig radiopratare som hörts i både P3 och Din Gata.

Den 6 november - Simon Gärdenfors - serietecknare, komiker, youtube, artist, roddare och standup. Henrik Nyblom - den komiske luffen från Skara. Johannes Finnlaugsson - syns i varenda eftertext inom svensk humorproduktion. Julia Roos - en liten publikfavorit på Standup Palladium.

Den 8 november klockan 20:30 – 22:30 - Messiah Hallberg tar nya standupshowen Scener ur ett ”äktenskap” på Sverigeturné i en soloföreställning.

Den 20 november - Magnus Betnér - efter två års frånvaro från ståuppscenen. Johanna Nordström - den senaste snackisen i branschen. Christoffer Fernis -vinnaren av Grand Comedy Slam 2018.

Den 4 december - Emma Knyckare och Ina Lundström kommer med en show. Support denna afton blir Elvira Lander.

Publicerad 06 August 2019 00:00