Merit Hemmingsson spelar på Tyrolens Progg & Visfest i Blädinge den 17 augusti.

Merit Hemmingsson spelar på Tyrolens Progg & Visfest i Blädinge den 17 augusti. Foto: Miki Anagrius

Progg- och visfest på Tyrolen - stora namn från 70-talet

BLÄDINGE.

Den 17 augusti är det dags igen för progg- och visfest på Tyrolen i Blädinge. Stora namn från 70-talet som Merit Hemmingsson, Contact, Nynningen och Mikael Ramel kommer att spela.

Av
Hans Nilsson

För tredje året i rad arrangeras Tyrolens Progg & Visfest i Blädinge. Tyrolens vänner skriver på Facebook att de alltid har gillat progg och visa. De gläds åt att denna fest nu har blivit en tradition i parken i Blädinge.

Man har lyckats boka en rad av de stora namnen från 1960- och 70-talets progg- och visrörelse.

Nynningen var musikrörelsens stora kultband, bland annat tack vare albumet "För Full Hals" från 1973. Bandet släpper i år sitt första album på 43 år. På Tyrolen ackompanjeras bandet av vissångerskan Matilda Magnusson.

Merit Hemmingsson fick sitt genombrott på 60-talet när hon gick över till att spela hammondorgel. Nu gör hon en unik spelning på årets proggfest ihop med trummisen Ola Hultgren.

Mikael Ramel spelade 1972 in det kultförklarade albumet “Till Dej” ihop med flera andra musiker. De återförenades efter 50 år med Psykjuntafestivalen på Tyrolen 2015. Nu återvänder man till årets proggfest på Tyrolen.

Det smått legendariska proggbandet Contacts gör sin första turné sedan 1972 och väljer då att komma till Blädinge. I bandet spelar bland annat låtskrivarna Ted Ström och Lorne de Wolfe.

Dessutom kommer några nyare progg- och visakter att spela. Franska Trion bildades 2002 och har fått sitt stora erkännande på senare år. Det här bandet spelar rockig jazz, med laddade texter med hjärtskärande, ilskna och hoppfulla livsberättelser.

Maja Johansson framför musik som är i gränslandet av visa och indiepop och med sköra och skarpa texter.

Vismusikern Stina Künstlicher har en bred repertoar. Hennes föreställning ‘En Krogknegares Sånger’ om att jobba inom krogbranschen blev en stor succé. Siri Karlsson är en kritikerrosad duo med Cecilia Österholm och Maria Arnqvist. De spelar psykedelisk folkmusik.

Det blir dessutom även i år en förfest till Tyrolens Progg & Visfest på Kafé de luxe i Växjö den 16 augusti.

Spelschema till Tyrolens progg- och visfest

16.00 Malmars Lilla Makalösa (Musikföreställning)

17.00 Stina Künstlicher

18.00 Contact

19.00 Maja Johansson

20.00 Nynningen

21.00 Merit Hemmingsson

22.00 Mikael Ramel

23.00 Siri Karlsson

00.00 Franska trion

01.00 Dj 2-takt

Publicerad 10 August 2019 00:00