Pia Hammargren och hennes vovvar Folke och Fjortis tittar på när Amanda Karlssons vovve Akira badar. Pia och Amanda har helt ovetande om varandra samtidigt skrivit var sitt medborgarförslag till Växjö kommun som rör hundar och Trummen, de vill ha en rastgård och ett hundbad.

Pia Hammargren och hennes vovvar Folke och Fjortis tittar på när Amanda Karlssons vovve Akira badar. Pia och Amanda har helt ovetande om varandra samtidigt skrivit var sitt medborgarförslag till Växjö kommun som rör hundar och Trummen, de vill ha en rastgård och ett hundbad. Foto: Hans Nilsson

Pia och Amanda vill ha hundbad och rastgård vid Trummen

VÄXJÖ.

Amanda Karlsson och Pia Hammargren i Växjö har skrivit var sitt medborgarförslag till kommunen om att anlägga ett hundbad och en hundrastgård nära badstranden vid sjön Trummen. – Det är så många hundägare på Teleborg nu, kommunen borde satsa på det här, säger de och deras hundar Akira, Folke och Fjortis jublar av glädje över förslagen.

Av
Hans Nilsson

Helt ovetande om varandra har Amanda Karlsson och Pia Hammargren samtidigt skrivit var sitt medborgarförslag till Växjö kommun som rör hundar och badstranden vid Trummen.

Därför tyckte vi på Lokaltidningen att det var lika bra att sammanföra dem och deras vovvar på badstranden vid sjön Trummen på Teleborg.

Amanda Karlssons hund Akira är en tvåårig border collie som är full av energi. Pia Hammargrens Folke, tio år, och Fjortis, två år, är två ganska lugna bologneser.

Amanda Karlsson bor på Campus och hon går ofta runt Trummen med Akira. Hennes hund älskar att bada, men det finns inget riktigt hundbad vid sjön.

Det vore extremt trevligt om det fanns en ordentlig strand i Trummen där även hundar är tillåtna nu när det byggts en så fin strand för allmänheten

– Hundar får bada runt Trummen, men eftersom det inte finns något strand med hundbad får Akira ofta kliva på ostadiga, hala och ibland även vassa stenar när hon ska gå i vattnet. Akira har skrapat upp sina trampdynor när hon har badat och gått på stenar, berättar Amanda Karlsson.

– När det är varmt vore det trevligt om jag kunde bada samtidigt som Akira. Då vore det extremt trevligt om det fanns en ordentlig strand i Trummen där även hundar är tillåtna nu när det byggts en så fin strand för allmänheten. Det är väldigt tråkigt att gå ner till sjön med hunden för att svalka sig och tvingas kliva på stenar medan de utan hund slipper allt detta.

När vi står vid stranden och pratar kommer en man förbi med hund. Han pekar på skylten vid badstranden som säger att det är förbjudet för hundar att bada just där.

– Igår när jag gick förbi här var det några som ändå badade med sina hundar här och det blev ett himla liv. Det blev bråk och de började skrika på varandra, så nog skulle det behövas ett speciellt hundbad här, säger mannen och går vidare med sin hund.

Pia Hammargrens vovvar är inte så förtjusta i att bada, men hon håller med Amanda Karlsson om att det skulle behövas ett bad för hundar vid platsen.

Hennes medborgarförslag går ut på att det skulle byggas en rastgård för hundar nära stranden vid Trummen.

– Jag tänker mig en avgränsad rastgård stor som en tennisbana och med aktiviteter som agility, där man kunde släppa hundarna och låta dem vara lite mer ostört. Det hade varit jättebra om Växjö kommun satsat på det, säger Pia Hammargren.

– Det har blivit väldigt mycket hundar runt Trummen, det byggs ju så mycket bostäder och det flyttar in många hundägare. Därför borde kommunen satsa på både ett hundband och en hundrastgård vid Trummen, lägger hon till.

Publicerad 14 August 2019 00:00