Frida Knutsson, till vänster, och Linda Lihné utstrålar energi och beslutsamhet inför storsatsningen. I de här rymliga industrilokalerna kommer Växjö Träningsfabrik att vara klar för invigning lördagen den 31 augusti.

Frida Knutsson, till vänster, och Linda Lihné utstrålar energi och beslutsamhet inför storsatsningen. I de här rymliga industrilokalerna kommer Växjö Träningsfabrik att vara klar för invigning lördagen den 31 augusti. "Det känns fantastiskt roligt", säger de. Foto: Hans Nilsson

Nytt gym i Växjö: "Det är en dröm som förverkligas"

VÄXJÖ.

Växjö Träningsfabrik är namnet på det nya gymmet som invigs den sista helgen i augusti på Fläktenområdet.Det är fem kvinnor som nu ger sig in i den hårda kampen om gymmarna i Växjö.– Man får nypa sig i armen, det här är en dröm som förverkligas, säger Linda Lihné och Frida Knutsson, två av delägarna.

Av
Hans Nilsson

Det går inte att ta miste på glädjen och entusiasmen hos Linda Lihné och Frida Knutsson när de pratar om det nya gymmet som är på väg att ta form i General Electrics gamla lokaler på Kvarnvägen 6B på Öster.

General Electric flyttade ut i början av juli. Sedan dess har Linda Lihné, Frida Knutsson, Jennifer Carlsson, Maria Karlsson och Catrin Magnusson jobbat stenhårt för att ställa om de gigantiska lokalerna till ett gym. Det är dessa fem kvinnor i åldern 31 till 44 år som är delägare i Växjö Träningsfabrik.

I de här rymliga industrilokalerna på 1663 kvadratmeter kommer Växjö Träningsfabrik att vara klar för invigning lördagen den 31 augusti. Här är det väldigt högt i tak, och det är tegelvägg och stora fönster som släpper in ljus.

Linda Lihné och Frida Knutsson utstrålar energi och beslutsamhet inför storsatsningen.

Konkurrensen är stenhård i Växjö med alla gym, men vi kommer att ha en bredd som ingen annan har

– Konkurrensen är stenhård i Växjö med alla gym, men vi kommer att ha en bredd som ingen annan har. Vår vision är att det här ska bli ett gym där alla är välkomna, alltifrån nybörjare och seniorer och till elitmotionärer, förklarar Linda Lihné, som är vd för Växjö Träningsfabrik.

– Det här ska vara en trevlig plats att vara på där man känna glädje och gemenskap och där man inte vill gå hem när man har tränat klart. Vi kommer att ha sällskapsytor och möjligheter att fika. Vi kommer att ha allt här, och målet är att ha minst 1000 medlemmar inom ett år, fortsätter hon.

På Växjö Träningsfabrik kommer man att erbjuda minst 75 gruppträningspass i veckan med start den 2 september. Det blir spinning, core, bodypump, Reebok zone, core express, cirkel, seniorträning, yoga, yin yoga och dance urban. Man har anställt 40 timanställda instruktörer.

Det kommer bland annat även att finnas yta för Reebok Zone med crossfitinspirerade pass, ett funktionellt gym med fria vikter, massage, open gym, personlig träning, bastu, work shop, hållbar livsstil och lekhörna för barn.

– Vi gör det här för att vi älskar att träna och för att vi vill motivera människor att träna, och vi kommer exempelvis att ta emot personer som fått fysisk aktivitet på recept, säger Frida Knutsson, konceptansvarig för Växjö Träningsfabrik.

– Det här är vår passion, att göra något för andra människor. Vi brinner för gruppträning, och vi har redan fått en otrolig respons från folk på Facebook och från alla vi möter på stan och alla som hör av sig på olika sätt, lägger Linda Lihné till.

Alla fem som står bakom Växjö Träningsfabrik har varit träningsinstruktörer eller personliga tränare på gym. En av dem, Catrin Magnusson, kommer nu att vara verksamhetschef på Växjö Träningsfabrik. Hon har bland annat jobbat på Ikeas Aktivitetshus i Älmhult, en friskvårdsanläggning för anställda på Ikea och deras familjer.

De andra fyra fortsätter med sina ordinarie jobb. Men gymmet är deras stora dröm som nu går i uppfyllelse.

– Det här är fantastiskt roligt, säger Frida Knutsson, Frida Knutsson, friskvårdsansvarig på BeFairs friskvårdsanläggningar i Skåne där hon är ett par dagar i veckan och som nu kommer ha sitt kontor på Växjö Träningsfabrik.

– Gymmet är det sista jag tänker på innan jag går och lägger mig och det är första jag tänker på när jag vaknar på morgonen. Jag säger till de andra att de ska stanna upp och njuta, det är nu det händer, säger Linda Lihné, som är idrottslärare och lärare i företagsekonomi på Katedral.

Publicerad 15 August 2019 00:00