Strandpärlan i Torne har fått liv igen i sommar tack vare Club 68. Varannan söndag har orkestrarna spelat upp till dans i den gamla nöjesmetropolen.

Strandpärlan i Torne har fått liv igen i sommar tack vare Club 68. Varannan söndag har orkestrarna spelat upp till dans i den gamla nöjesmetropolen. "Det har varit mycket trevliga kvällar på Strandpärlan", säger Ingrid Lövgren, ordförande i Club 68. Foto: Privat

Strandpärlan har fått liv igen - kan bli dans även nästa sommar

TORNE.

Strandpärlan har återuppstått i sommar efter 17 års vila - tack vare Club 68. Flera hundra danssugna har besökt den gamla nöjesmetropolen i Torne varannan söndag när Bob Stevens, Humbles Orkester och Engdahls har bjudit upp till dans. Den 18 augusti är sista dansen för sommaren med Holidays Orkester.

Av
Hans Nilsson

Senast det var dans på Strandpärlan i Torne var 2002, enligt Ingrid Lövgren, ordförande i Club 68.

Sedan dess har dansstället stått öde i stort sett. Det är Ingrid Lövgren och Club 68 som nu har sett till att det återigen har blivit dans på det klassiska stället.

Varannan söndag med start klockan 17.00 och till 21.00 har dansorkestrarna spelat upp till dans i Tornes gamla danspalats.

Den 7 juli spelade Bob Stevens, den 21 juli var det Humbles Orkester och i söndags, den 4 augusti, uppträdde Engdahls.

– Det har gått ganska bra, det har kommit drygt 200 personer till varje dans. Folk har varit glada och nöjda och det har varit mycket trevliga kvällar på Strandpärlan, så det har bara varit positivt, förklarar Ingrid Lövgren.

De danssugna har kommit i bussar, husbilar och bilar från hela södra Sverige.

– Vi har haft folk från Nybro, Öland, Smålandsstenar, Kristianstad, Nässjö, Sävsjö och Värnamo, men tyvärr så har det inte kommit så många från närområdet, säger Ingrid Lövgren.

Den 18 augusti är det dags för sommaren sista dans på Strandpärlan i Club 68:s regi. Då är det Holidays Orkester som spelar.

Men Ingrid Lövgren hoppas att det blir dans på Strandpärlan även nästa sommar. Hon har redan preliminärbokat orkestrarna för 2020.

– Min tanke är att det ska bli fyra danstillfällen nästa sommar också. Jag tycker att den här sommaren har varit en bra nystart för Strandpärlan, men det är lite beroende av hur det går den 18 augusti. Går vi plus minus noll då så kör vi fyra danser nästa sommar också, förklarar Ingrid Lövgren.

Publicerad 15 August 2019 09:12