Musiker i världsklass från Wien kommer till konserthuset i Växjö för att spela med de lokala operasångarna Pär Nilsén och Annika Liljenroth i

Musiker i världsklass från Wien kommer till konserthuset i Växjö för att spela med de lokala operasångarna Pär Nilsén och Annika Liljenroth i "Smålandsoperan – Wien, drömmarnas stad!" den 31 augusti. Foto: Pressbild

Musiker i världsklass från Wien spelar med Smålandsoperan

VÄXJÖ.

Den 31 augusti kommer musiker i världsklass från Wien i Österrike till konserthuset i Växjö för att spela med de lokala operasångarna Pär Nilsén och Annika Liljenroth i "Smålandsoperan – Wien, drömmarnas stad!"

Av
Hans Nilsson

Det blir en musikalisk resa i två timmar till Wien med Smålandsoperan och österrikiska musiker med start klockan 19.30 den 31 augusti i Växjö konserthus.

Operasångarna Pär Nilsén från Jönköping, som är baryton, och Annika Liljenroth från Sävsjö, som är sopran, kommer att sjunga med de österriska musikerna med wiener stil.

– Det här blir jättebra, det är väldigt fina musiker som kommer hit och våra lokala operasångare håller också en mycket hög klass.

– Jag tror att många Växjöbor kan gilla det här, det blir lite mer lättsam opera och operett, förklarar Christina Guiterrez Malmbom, kommunikations- och marknadsansvarig på Smålandsoperan, som är ett bolag som arrangerar opera i hela Småland.

Orkestern från Österrike heter Wiener Salonvirtuosen, den är fast förankrad i den musikaliska traditionen i Wien och håller högsta konstnärliga nivå, enligt Smålandsoperan.

Medlemmarna i den här ensemblen spelar som frilansande musiker eller med anställning i stora wienska orkestrar, som Rundfunk-Symphonieorchester, Vereinigte Bühnen och orkestern i Wiener Staatsoper.

– Det betyder mycket för oss att de här musikerna kommer till Växjö och spelar med våra operasångare. Vi hoppas att det här kan innebära att folk i Växjö och Kronoberg kan få upp ögonen för vad Smålandsoperan kan erbjuda, säger Christina Guiterrez Malmbom.

– På kulturnatten är det gratis inträde i konserthuset när vi har opera-sing-along, då är det långa köer och fullsatt. Nu hoppas vi att det kommer mycket folk även när de ska betala en biljett, lägger hon till.

Konserten varar i runt två timmar inklusive paus.

Publicerad 16 August 2019 00:00