Tim Lööv från Forsa utanför Alvesta är klar för finalen i P4 Nästa den 24 augusti med sin låt

Tim Lööv från Forsa utanför Alvesta är klar för finalen i P4 Nästa den 24 augusti med sin låt "All I Need Is You". "Den handlar om en speciell person, det är en tjej som jag har börjat träffa", säger han och skrattar. Foto: Lisbeth Soldahl-Eklund

Tim Lööv från Forsa kan bli Sveriges countrykung

ALVESTA.

Tim Lööv är lite av Alvestas svar på John Denver - nu kan han bli hela Sveriges countrykung. Han är nämligen klar för finalen i musiktävlingen P4 Nästa som sänds direkt i radion den 24 augusti. – Jag kan knappt förstå att det är sant, det här är jättestort för mig, säger han.

Av
Hans Nilsson

Tim Lööv från Forsa i närheten av Hjortsberga tog sina första steg mot de stora scenerna när han började i musikskolan i Alvesta som liten grabb.

Nu är den 28-årige Tim Lööv på att väg att bli en stjärna kanske. Tim Lööv är klar för finalen i P4 Nästa, Sveriges Radios musiktävling. Först var det nära 1300 deltagare, nu är han en av de åtta artister som är i final den 24 augusti i Crusellhallen i Linköping.

Hans countrypoplåt "All I Need Is You" har röstats fram av lyssnarna till finalen i hela Sverige. I finalen kommer de åtta deltagarna att framföra sina låtar och sedan utses vinnaren av en jury på plats och av lyssnarna. Från och med i måndags till och med den 24 augusti kan lyssnarna rösta.

När Tim Lööv pratar med Lokaltidningen svävar han på moln, han är så lycklig. P4 Nästa kan öppna många nya dörrar åt honom.

– Det här är jättestort för mig, det känns fantastiskt att bli utvald till finalen i P4 Nästa och få representera Kronoberg. Jag kan knappt förstå det själv. Det här är ju en hård bransch, berättar Tim Lööv, som är musiklärare på Grönkullaskolan i Alvesta.

– Vinner jag kommer P4 spela min låt väldigt mycket framöver. Det är redan många som kommer fram till mig och säger att de har hört mig på radio. Dessutom väljs en av de åtta i finalen ut direkt till Melodifestivalen, och det hade ju varit en dröm att få vara med där.

Tim Lööv älskar countrymusik, både äldre country som exempelvis Hank Williams, John Denver och Johnny Cash och nyare och popigare country med Cliff Urban och Jill Johnsson. Den country han gör själv är mest åt det moderna och popiga hållet.

Texten till "All I Need Is You" är mycket speciellt för Tim Lööv.

– Den handlar om en speciell person, det är en tjej som jag har börjat träffa. Så det är henne jag sjunger om, säger han och skrattar.

Publicerad 16 August 2019 00:00