Gunilla Svensson är den nya kommunpolisen i Växjö efter Scott Goodwin.

Gunilla Svensson är den nya kommunpolisen i Växjö efter Scott Goodwin. Foto: Hans Nilsson

Gunilla Svensson ny kommunpolis efter Scott Goodwin: "Känns hedrande"

VÄXJÖ.

Växjö har fått en ny kommunpolis - det blir Gunilla Svensson som ersätter Scott Goodwin på den posten. – Det känns hedrande och angeläget, jag kommer att jobba i Scotts anda, säger hon.

Av
Hans Nilsson

Efter flera år som kommunpolis i Växjö har Scott Goodwin nu börjat jobba som lärare på polisutbildningen vid Linnéuniversitetet.

Nu har istället Gunilla Svensson tillrätt tjänsten som kommunpolis i Växjö under den tid som Scott Goodwin tjänstgör på polisutbildningen.

Gunilla Svensson har jobbat som polis sedan 2011. Hon har varit i ungdomsgruppen, vid områdespolisen i Alvesta och Växjö och Araby och jobbat som utredare.

Gunilla Svensson har stor kunskap i brottsförebyggande arbete och samverkan med kommuner och organisationer sedan tidigare. Nu kommer hon att arbeta med brottsförebyggande åtgärder ihop med kommunen, myndigheter och andra aktörer som till exempel fastighetsägare.

– Jag har jobbat ihop med Scott Goodwin i många år och vi har samma tänk han och jag. Jag värnar om brottsoffret och lägger fokuset på det brottsförebyggande arbetet, jag vill samverka med andra för att alla ska hjälpas åt så att alla kan känna sig trygga, förklarar Gunilla Svensson.

Publicerad 18 August 2019 00:00