FordStore Växjö är planerat att öppna den 1 september. De nya skyltarna har redan satts upp på anläggningen på Hammerdalsvägen i Växjö.

FordStore Växjö är planerat att öppna den 1 september. De nya skyltarna har redan satts upp på anläggningen på Hammerdalsvägen i Växjö. Foto: Hans Nilsson

Hermi Bil uppköpt av Dahlqvists Bil i Skåne

VÄXJÖ.

Hermi Bil på Hammerdalsvägen 1 i Växjö har köpts upp av Dahlqvists Bil, återförsäljare åt Ford. Från och med den 1 september byter firman namn till Fordstore Växjö.

Av
Hans Nilsson

Det är Dahlqvists Bil i Skåne som expanderar och som nu har köpt Hermi Bil med 20 anställda i Växjö.

FordStore Växjö är planerat att öppna den 1 september. De nya skyltarna har redan satts upp på anläggningen i Växjö.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att få ta över Hermi Bil - FordStore Växjö och etablera verksamheten inom vår koncern, vi har länge haft siktet inställt på Växjö, säger Joacim Dahlqvist, VD för Dahlqvist Bil, i ett pressmeddelande:

– Växjö som stad och området växer och för oss blir det ett mycket strategiskt viktigt läge i anslutning till våra övriga anläggningar i Kristianstad, Hässleholm och Ängelholm.

Dahlqvists Bil med 65 anställda omsätter 250 miljoner kronor per år. Hela koncernen säljer runt 2 000 bilar om året. I företagets serviceverkstäder strömmar det igenom omkring 20 000 arbetsordrar varje år.

Den årliga omsättningen för Hermi Bil - FordStore Växjö är runt 100 miljoner kronor. Man säljer 600 bilar i snitt per år.

Dahlqvists Bil är ett privatägt företag som grundades i Kristianstad 1948. Man är auktoriserad återförsäljare för Ford och auktoriserad serviceverkstad för Ford.

Dessutom har man fullserviceanläggningar i Hässleholm, Kristianstad och Ängelholm.

Publicerad 18 August 2019 00:00