Tony Singhghuman, i mitten av bilden, och hans fru Jawinder Kaur har köpt pizzerian på Spetsamossen och börjat servera flera rätter med indisk mat. Namnet är Pizzahuset Spetsamossen.

Tony Singhghuman, i mitten av bilden, och hans fru Jawinder Kaur har köpt pizzerian på Spetsamossen och börjat servera flera rätter med indisk mat. Namnet är Pizzahuset Spetsamossen. "Målet är att jag ska ha hälften indisk mat med tiden", klargör Tony Singhghuman som har Roauf Asadullajev som anställd. Foto: Hans Nilsson

Pizzerian vid Spetsamossen blir indisk: "Jag har alltid drömt om det här stället"

VÄXJÖ.

Växjö har fått sin tredje indiska restaurang. Det är Tony Singhghuman som har tagit över Spetsamossens pizzeria ihop med sin fru Jaswinder Kaur. – Det känns jättebra, det är min dröm att ha något eget, säger han.

Av
Hans Nilsson

De indiska restaurangerna Tandoori City och King of India på Bäckgatan i centrala Växjö har fått en ny konkurrent.

För nu har Tony Singhghuman köpt pizzerian på Spetsamossen och börjat servera flera rätter med indisk mat.

Han och hans fru Jawinder Kaur kommer från Punjab i norra Indien, men han har bott i Sverige i 15 år.

– Jag flyttade till Karlskrona 2004 och började jobba som kock på en indisk restaurang. Jag är från en familj som har haft restaurang i flera år så det här är en miljö jag känner igen mig i, berättar han.

För några år sedan flyttade Tony Singhghuman till Växjö och jobbade som busschaufför och trafikledare för Bergkvarabuss.

– När jag körde förbi pizzerian på Spetsamossen med bussen drömde jag alltid om det här stället. Jag tycker att det här är en sådan fin gammal byggnad, berättar han.

Funderingarna på att ha en egen restaurang har funnits ett bra tag. Till slut gjorde Tony Singhghuman slag i saken och köpte pizzerian på Spetsamossen. Den 1 juli öppnade han.

– Läget är bra här vid Spetsamossen, det är mycket folk i rörelse i området. Jag har målat om en del och fräschat upp lokalen och sökt rättigheter för öl och vin. Nästa år ska vi bygga ut lokalen på uteserveringen så att restaurangen blir större, förklarar han.

Tanken är han ska fortsätta servera pizza, kebab och falafel samtidigt som han har indisk mat. Namnet på det nya stället är Pizzahuset Spetsamossen med tillägget indisk mat och pizza.

– Målet är att jag ska ha mer indisk mat med tiden, det ska vara hälften indiskt och hälften resten, klargör Tony Singhghuman.

Till sin hjälp har han sin fru och en anställd, Roauf Asadullajev. Han jobbade även under förre ägaren och nu blir det han som får göra pizzor medan Tony Singhghuman koncentrerar sig på den indiska maten.

– Det är mer kunder här nu sedan vi började med indisk mat också, säger Roauf Asadullajev.

Att det redan finns två indiska restauranger i Växjö är inget som oroar Tony Singhghuman.

– Det är inga problem, de andra gör också bra mat. Men vi ska kämpa och göra god mat. Jag är utbildad kock och jag säker på att jag gör god indisk mat som folk gillar, säger han.

Publicerad 18 August 2019 00:00