Vid den västra infarten till Alvesta, intill biogasanläggningen och utmed riksväg 25, har kommunen har anlagt företagsparken Orrakullen på runt 40 hektar och för drygt 40 miljoner kronor.

Vid den västra infarten till Alvesta, intill biogasanläggningen och utmed riksväg 25, har kommunen har anlagt företagsparken Orrakullen på runt 40 hektar och för drygt 40 miljoner kronor. Foto: Alvesta kommun

Största anläggningen någonsin: "Bara att sätta spaden i marken"

ALVESTA.

Orrakullen är den största anläggningen någonsin för företag och handel i Alvesta kommun. Nu står den redo för användning. – Flera företag har visat intresse att etablera sig där, säger Ola Agermark, näringslivsansvarig på kommunen.

Av
Hans Nilsson

Det är vid den västra infarten till Alvesta, intill biogasanläggningen och utmed riksväg 25, som kommunen har anlagt företagsparken Orrakullen på runt 40 hektar och för drygt 40 miljoner kronor.

Där har man tagit bort skog, schaktat, byggt vägar och belysning och anlagt vatten- och avlopp. Kommunen har styckat av 13 tomter totalt på verksamhetsområdet.

Nu hoppas kommunen att företagen snart ska etablera sig där. Man har inte sålt någon tomt än på Orrakullen, men man verkar inte vara orolig för den saken.

– Det är den största anläggningen Alvesta kommun har byggt för företag från grunden, vi har investerat över 40 miljoner kronor i marken. Läget är väldigt bra, det är nära till E4, järnvägen och flygplatsen, förklarar OIa Agermark, näringslivsansvarig på Alvesta kommun.

– Det är bara att sätta spaden i marken nu. Under våren har vi haft flera företag som har visat intresse. Det har varit bilhandlare, logistikföretag, dagligvaruhandel och företag inom tillverkningsindustrin, lägger han till.

Vid invigningen av Orrakullen fredagen den 16 augusti vid lunchtid var det lokala näringslivet inbjudet till information om det nya området och mingel och enklare förtäring. Kommunalråd och flera andra politiker och folk från Alvesta kommun var på plats.

Publicerad 19 August 2019 00:00