Maria Estling Vannestål, ordförande i föreningen Talare som gör skillnad, TSGS, håller i lunchföredraget på Kafé de Luxe den 28 augusti.

Maria Estling Vannestål, ordförande i föreningen Talare som gör skillnad, TSGS, håller i lunchföredraget på Kafé de Luxe den 28 augusti. Foto: Privat

Kafé de Luxe och MäM startar lunchföredrag

VÄXJÖ.

Kafé de Luxe och MäM ska börja med lunchföredrag. Det första äger rum den 28 augusti på de Luxe med Maria Estling Vannestål som talare. – Jättehärligt, jag trivs bra på de Luxe, säger hon.

Av
Hans Nilsson

Föredragen på Kafé de Luxe sker inom Kreativa Växjö. Det är ett samarbete mellan Kafé de Luxe, Mer än Mat (MäM) och föreningen Talare som gör skillnad (TSGS).

I den föreningen finns elva talare anslutna idag. Hela hösten och våren är de inbokade för lunchföredrag två gånger i månaden på Mer än Mat, MäM, i Italienska Palatset och på Kafé de Luxe på Sandgärdsgatan i Växjö.

Den första talaren på de här lunchföredragen är Maria Estling Vannestål, ordförande i TSGS. Det sker onsdagen den 28 augusti klockan 11.30 till 13.30 på Kafé de Luxe.

Vegetarisk lunch serveras från klockan 11.30. Själva föredraget börjar klockan 12.15 och håller på i en halvtimme. Hon kommer berätta om sin resa från en prestigefylld och trygg karriär som universitetslektor till ett osäkrare men friare liv som författare och föreläsare.

– Jag hade ett välavlönat jobb som universitetslektor, men jag kände inte att det var rätt för mig. Jag får mer utlopp för min kreativitet nu som författare och föreläsare. Vi kan alla bli bättre på att följa vår inre kompass, det handlar om att stanna upp och fundera, säger Maria Estling Vannestål.

– Det är inte lika enkelt för alla att göra det och det behöver inte handla om att byta yrke. Det kan vara att man börjar fundera på vad det är för relationer man har och om man vill göra något mer meningsfullt på fritiden.

Vid varje föredrag mellan 12.45 och 13.00 kommer det att finnas möjlighet för den som vill att kort presentera och diskutera en idé inom ramen för Kreativa Växjö, något som kan göra staden lite roligare eller mer kreativ och hållbar.

Publicerad 21 August 2019 00:00