Bloody Fingers Band är ett av de fem band som spelar på Rock i Parken den 24 augusti. Klas Wiberg, sångare och gitarrist, var den som tog initiavet till arrangemanget.

Bloody Fingers Band är ett av de fem band som spelar på Rock i Parken den 24 augusti. Klas Wiberg, sångare och gitarrist, var den som tog initiavet till arrangemanget. Foto: Privat

Rock i Linnéparken med lokala band: "Det är för lite rock i Växjö"

VÄXJÖ.

Konsertsommaren i Växjö är inte över än - lördagen den 24 augusti blir det Rock i Parken. En gratisfestival med fem lokala band i Linnéparken. – Det är för lite rock i Växjö, säger Klas Wiberg, som ligger bakom festivalen.

Av
Hans Nilsson

Rock i Parken börjar redan klockan 12.30 i Linnéparken den 24 augusti och slutar inte förrän vid 20.30.

Först ut är Pitch Black Project vid 12.30. De spelar en mix av Metallicas hårdrock och grungebandet Pearl Jam.

Vid 14.00 avlöses de av Bloody Fingers Band, ett coverband som kör blues och rock. Namnet på bandet kom till när gitarristen spelade så fingrarna blödde. I det bandet finns sångaren och gitarristen Klas Wiberg, och det är han som har dragit igång den här festivalen.

– Jag gick ut på ett forum på Facebook som heter "Musiker i Växjö" och frågade om det var några rockband som ville vara med och ordna en rockfestival, jag tycker ju att det för lite rockmusik i Växjö, säger Klas Wiberg, som tidigare har ordnat en festival i Attsjö utanför Växjö.

– Nu är vi fem band som delar på kostnaderna för att ordna det här. Det blir ett sätt att förlänga konsertsommaren i Växjö. Först är det Karl-Oskar nu i helgen, sedan är det vi. Linnéparkens läge är perfekt, det är en bra scen att spela på, det är mitt i stan och lätt att komma dit.

Klockan 15:30 spelar Suffery, de kör melodiös och experimentell rock. När de har spelat klart intar Sitzen och Schreien scenen klockan 17.00. De spelar stonerrock på svenska, en blandning av Queens of the Stoneage och Sator.

Sista bandet för dagen är Epic Sustain som går på scenen 18.30. Ett band som ska ha ett groove som Rolling stones och ett sound som Kent.

Publicerad 21 August 2019 00:00