Louise Hoffsten har inlett ett turnésamarbete med kammarorkestern Musica Vitae, och gitarristen Richard Krantz. De spelar i Moheda Bio den 6 september och den 7 september kommer de till Folkets Hus i Lammhult.

Louise Hoffsten har inlett ett turnésamarbete med kammarorkestern Musica Vitae, och gitarristen Richard Krantz. De spelar i Moheda Bio den 6 september och den 7 september kommer de till Folkets Hus i Lammhult. Foto: Vilma Colling

Sveriges bluesdrottning på turné med Musica Vitae - spelar i Moheda och Lammhult

VÄXJÖ.

Sveriges bluesdrottning Louise Hoffsten åker på turné med Växjöbaserade kammarorkestern Musica Vitae och gitarristen Richard Krantz. Moheda och Lammhult är två av de orter som får besök av denna något oväntade konstellation.

Av
Hans Nilsson

Louise Hoffsten är en av landets mest folkkära artister efter en 30-årig solokarriär inom blues, rock, visa, folkmusik och jazz.

På senare år har hon varit med i flera populära TV-program som Stjärnorna på slottet, Melodifestivalen och Så mycket bättre.

Nu har hon inlett ett turnésamarbete med kammarorkestern Musica Vitae, som är en del av Musik i Syd, och Richard Krantz. Han är en av Sveriges mest framstående gitarrister inom pop, rock och blues och har spelat med ett antal av landets mest kända artister.

Den här konstellationen spelar på flera platser i Kronobergs län och i Skåne. Bland annat uppträder de i Moheda Bio den 6 september och den 7 september kommer de till Folkets Hus i Lammhult. Vid båda tillfällena börjar de att spela klockan 19.00.

Konserten innehåller några av Louise Hoffstens mest kända låtar, som "Let the best man win" och "Only the dead fish follow the stream", men med nyskrivna stråkarrangemang. Det blir även finstämda visor och någon jazzstandard.

Turnén startade den 29 augusti på Folkets Hus i Älmhult och avslutas den 14 september i Perstorp. Flera av de 13 spelningarna blev slutsålda tidigt. Turnén arrangeras av Musikriket.

Publicerad 31 August 2019 00:00