Padelhallen i Alvesta byggs vid Virdavallen och 50 meter från tennisbanorna. Snart kommer stommen till hallen och gjutning väntar, säger Richard Karlsson i Småland Padel Society som bygger padelhallen.

Padelhallen i Alvesta byggs vid Virdavallen och 50 meter från tennisbanorna. Snart kommer stommen till hallen och gjutning väntar, säger Richard Karlsson i Småland Padel Society som bygger padelhallen. Foto: Sebastian Lindgren

Alvestas första padelhall står klar i december

ALVESTA.

Den 1 december i år står Alvestas första padelhall klar för invigning. Det är Småland Padel Society som satsar flera miljoner på att bygga padelhallen. – Vårt mål är att bygga något som är top notch, säger Richard Karlsson, delägare i företaget.

Av
Hans Nilsson

Richard Karlsson är helt frälst på padel. Sedan några år driver han företaget Småland Padel Society ihop med sin kompis Måns Johansson i Växjö.

Richard Karlsson bor i Norje Boke i närheten av Sölvesborg. Det var när han var i Växjö och på Norremark och spelade padel för ett par år sedan som idén dök upp om att bygga padelhallar.

– Padel är beroendeframkallande. Det är så fantastiskt kul, det är som en laglig drog. Så jag började tänka på att jag skulle bygga en padelhall. I Alvesta har det ju inte funnits någon padelhall, så jag gjorde ett besök i Alvestas kommunhus för att prata med den näringslivsansvarige och träffade Ola Agermark, minns Richard Karlsson.

– När jag berättade om mina planer blev jag väldigt väl bemött av Ola Agermark, och han visade några platser i Alvesta som är lämpliga för bygga en padelhall.

I slutet av Gröna gatan vid Virdavallen i Alvesta och 50 meter från tennisbanorna blev den plats där Richard Karlsson och Småland Padel Society fick bygglov för padelhallen.

I våras började man bygga och planen är att padelhallen ska vara klar för invigning den 1 december i år. Snart kommer stommen till hallen och gjutning väntar.

– Det är jätteroligt att inte Alvestaborna behöver åka till Växjö och spela padel, snart kan dessutom Växjöborna åka till Alvesta och spela i vår padelhall. Det är ju fullt i padelhallarna numera och svårt att få tag på tider nu, påpekar Richard Karlsson.

Det är stekhett med padel nu. Småland Padel Society bygger även en padelhall i Nybro nu som troligen blir klar nästan samtidigt som den i Alvesta.

När padelhallen i Alvesta kommer det finnas fyra banor, shop, lounge och omklädningsrum i en byggnad på totalt 1300 kvadratmeter. Richard Karlsson kommer vara på plats och jobba i padelhallen i Alvesta.

– Jag blir någon form av vaktmästare i hallen. Tidigare har jag jobbat med telecom, försäljning och på bank, men padel är ju något jag tycker är riktigt roligt. Jag är helt övertygad om att det här kommer att bli hur bra som helst, säger Richard Karlsson.

Publicerad 03 September 2019 00:00