Geologen vid Trummens strand på Teleborg, på bilden, är en av de nominerade till Växjö kommuns Träbyggnadspris. De andra är Arkitektbolaget och Forskningsprojektet ”Höga hus i trä”.

Geologen vid Trummens strand på Teleborg, på bilden, är en av de nominerade till Växjö kommuns Träbyggnadspris. De andra är Arkitektbolaget och Forskningsprojektet ”Höga hus i trä”. Foto: Hans Nilsson

Växjö kommun delar ut träbyggnadspris

Av
Hans Nilsson

Växjö kommun kommer för andra året i rad att dela ut ett Träbyggnadspris. De nominerade till priset i år är: Geologen vid Trummens strand, Arkitektbolaget och Forskningsprojektet ”Höga hus i trä”.

Det är en jury som har utsett de tre nominerade. Vinnaren av Träbyggnadspriset 2019 kommer att presenteras den 24 oktober, det är samma kväll som Byggnadspriset delas ut.

– I år har vi valt att nominera tre fantastiska aktörer som på olika sätt utvecklar och bidrar till en modern trästad. Det känns extra kul att vi i år har såväl en byggnation som ett företag och ett forskningsprojekt nominerade. Det visar på hur olika aktörer i ett samhälle arbetar med träbyggnation och bidrar till ett hållbart samhälle, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö Kommunföretag (VKAB), i ett pressmeddelande.

Priset ska gå till en eller flera aktörer inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor. Det ska avse en särskilt god prestation inom byggnation, ingenjörskonst, teknisk innovation eller närliggande insatser med fokus på träbyggandet och god arkitektur.

Publicerad 06 September 2019 00:00