"Man kan inte säga att det är som Nya Moderaterna, det här låter mer som gamla Moderaterna", säger Malin Lauber (S) om Moderaternas nya och hådare migrationspolitik. Foto: Pressbild

Malin Lauber (S): "Moderaterna flirtar med SD"

VÄXJÖ.

Moderaternas utspel om en hårdare migrationspolitik oroar Socialdemokraternas kommunalråd Malin Lauber i Växjö. – Moderaterna flirtar med Sverigedemokraterna, det finns en mycket hårdare ton i deras politik och det märks även i Växjö, tycker hon.

Av
Hans Nilsson

Malin Lauber reagerar starkt på Moderaternas förslag om en minskad invandring med 70 procent. Hon tycker det är en väldigt drastisk åtgärd.

– Visst har vi utmaningar med flyktingmottagningen och integrationen, men man måste se det i ett längre perspektiv. Många som har kommit till Sverige kommer att jobba och bidra med tiden, säger Malin Lauber.

– Att de har svårt att få jobb i Sverige är ett stort problem, men det är inte bara för att de saknar utbildning. Det har även med strukturerna i Sverige att göra. Dessutom kommer det säkert fler flyktingströmmar, kanske på grund av klimatet, och vi borde förbereda oss på det i Europa och se till att alla länder i EU tar ansvar.

Malin Lauber tycker att det har blivit en annan inställning de senaste åren från Moderaterna i Växjö när det gäller flyktingpolitiken och hur man ser på utsatta människor.

– Det handlar ju om människor som flyr för sina liv, och ändå har Moderaterna en så här tuff ton. Man kan inte säga att det är som Nya Moderaterna, det här låter mer som gamla Moderaterna, säger Malin Lauber.

– Det har spillt över på Moderaternas politik även i Växjö, det är en mycket tuffare ton i Växjö från Moderaterna nu. Här pratar de mycket om att svaga grupper ska rycka upp sig och skärpa till sig, bland annat Oliver Rosengren har gjort det. Jag kan tycka att det är märkligt att Miljöpartiet vill styra ihop med Moderaterna i Växjö med tanke på det.

Publicerad 08 September 2019 00:00