Svea Vaccin har öppnat en mottagning för drop-in-vaccinering i Växjö, på Storgatan 36.

Svea Vaccin har öppnat en mottagning för drop-in-vaccinering i Växjö, på Storgatan 36. "Det är bara att komma hit och vaccinera sig på plats. Man behöver inte boka tid", förklarar sjuksköterskan Aynur Hasanli. Foto: Hans Nilsson

Svea Vaccin erbjuder drop-in på Storgatan

VÄXJÖ.

Svea Vaccin erbjuder vaccinering på drop-in på flera platser i landet - nu har man precis öppnat en mottagning på Storgatan 36 i Växjö. – Det här är en stad som växer snabbt, därför satsar vi på Växjö, säger sjuksköterskan Aynur Hasanli.

Av
Hans Nilsson

Svea Vaccin startades 2005 på Sveavägen 16 i Stockholm, därav namnet på företaget.

På mottagningarna finns sjuksköterskor med särskild kompetens för att ge reserådgivning och vaccinering av både vuxna och barn inför resor till utlandet.

Man utför vaccineringar mot bland annat TBE, Hepatit A och B, influensa och Gula febern och man utfärdar dessutom recept på malariaprofylax.

Förra måndagen öppnades en ny mottagning i Växjö, på Storgatan 36. Svea Vaccin finns därmed på 34 platser i Sverige.

Där arbetar sjuksköterskan Aynur Hasanli ensam till en början.

– Det går superbra, vi har redan haft flera kunder. Vi har ju drop-in för vaccinering, så det är bara att komma hit och vaccinera sig på plats. Man behöver inte boka tid. Vi vaccinerar mot de flesta sjukdomar, även mot mässling, röda hund och påssjuka, och vattkoppor och bältros till exempel, förklarar Aynur Hasanli.

– Många är dessutom inte medvetna om att det är bra att fylla på det vaccinationsgrundskydd man fick när man var barn mot stelkramp, difteri, polio och kikhosta.

Målet för Svea Vaccin i Växjö på Storgatan 36 är att ha minst 30 kunder per dag.

– Det tror jag absolut att vi kan nå. Växjö är en stad som växer och det är en studentstad. Det kommer mycket folk hit från olika länder och studerar och det är många studenter som åker utomlands på praktik. De behöver vaccineras och de får gratis rådgivning här inför resan om de vill, säger Aynur Hasanli.

Publicerad 10 September 2019 00:00