Jon Bergsjö är ny vd för Växjö Lakers. Från början är den 36-årige Jon Bergsjö från Älmhult. De senaste sju åren har han varit vice vd och Commercial Manager för hårdrocksfestivalen Sweden Rock.

Jon Bergsjö är ny vd för Växjö Lakers. Från början är den 36-årige Jon Bergsjö från Älmhult. De senaste sju åren har han varit vice vd och Commercial Manager för hårdrocksfestivalen Sweden Rock. Foto: Pressbild

Före detta Älmhultsbo ny vd för Växjö Lakers

VÄXJÖ.

När Växjö Lakers skulle hitta en ny vd hämtade de honom från Sweden Rock och Älmhult. – Växjö Lakers har en grym organisation med ett fint och starkt varumärke. Jag ser fram emot att kunna bidra till vidare framgång, säger Jon Bergsjö, den nya vd:n.

Av
Hans Nilsson

Jon Bergsjö efterträder Henrik Evertsson på posten som vd för SHL-klubben i ishockey, Växjö Lakers. Men han är inte helt färsk i klubben. Han har suttit i klubbens styrelse det senaste året.

Från början är den 36-årige Jon Bergsjö från Älmhult. De senaste sju åren har han varit vice vd och Commercial Manager för hårdrocksfestivalen Sweden Rock Norje Boke utanför Sölvesborg.

Henrik Evertsson, som nu kan fokusera på att vara sportchef efter att ha varit både vd och sportchef i knappt två år, är nöjd med rekryteringen.

– Jon har sin styrka i den kommersiella sidan och Sweden Rock har vuxit ut till en gigant bland musikfestivaler och rönt enorma framgångar inom såväl upplevelsen samt den kommersiella framgången, säger Henrik Evertsson till klubbens hemsida..

Anna Arvsell, ordförande i Växjös Lakers, är lyrisk över rekryteringen av den nye vd:n.

– Han har en spännande och högst relevant bakgrund inom eventbranschen. Hela vår organisationsidé är att vi ska ha bästa befattningshavaren på varje plats och det anser vi nu att vi har med Henrik som sportchef till 100 procent och Jon som vd. Han , säger ordförande i Växjö Lakers, Anna Arvsell, till klubbens hemsida.

– Det känns jättebra att vara tillbaka i Växjö efter sju år i Sölvesborg, kommenterar Jon Bergsjö.

Publicerad 11 September 2019 00:00