Det var festligt och glatt när Växjö Charity meddelade gästerna i Fortknox Arena att man samlat in 1 562 000 kronor till välgörande ändamål.

Det var festligt och glatt när Växjö Charity meddelade gästerna i Fortknox Arena att man samlat in 1 562 000 kronor till välgörande ändamål. Foto: Privat

Växjö Charity slog rekord - samlade in över 1, 5 miljoner

VÄXJÖ.

Inför nästan 580 sittande gäster i bankettsalen på Fortnox Arena kunde Växjö Charity meddela att man hade samlat in 1 562 000 kronor till välgörande ändamål. – Fantastiskt kul, säger Kristoffer Dahl, projektledare för Växjö Charity.

Av
Hans Nilsson

Växjö Charity har på två år gått från 500 000 kronor till 1 562 000 kronor i insamlade pengar till välgörenhet.

Man har gått från drygt 300 sittande bankettgäster på konserthuset för två år sedan till nästan 580 sittande gäster i Fortnox Arena nu i torsdags.

– Dessutom har vi nu en bättre mångfald på våra aktiviteter. Istället för en har vi tre aktiviteter fördelade på Växjö golfklubb, Växjö Padel Center och en hälsodag på Idrottskliniken och Kök11, berättar projektledaren Kristoffer Dahl.

– Sedan ligger den här typen av engagemang rätt i tiden, näringslivet vill vara med och stödja när allt överskott går till stiftelsens förmånstagare.

Lejonparten av de 1 562 000 kronor man samlade in går i år främst till två huvudförmånstagare: Sjöräddningssällskapet i Växjö och Lekterapin på barnsjukhuset i Växjö.

Dessutom har stiftelsen valt ut flera andra lokala projekt som får ersättning för det man sökt medel för.

Sjöräddningssällskapet i Växjö fick en båt och Lekterapin fick en bil. Pengarna till Lekterapin och Region Kronoberg delar Växjö Charity ut i samarbete med Stiftelsen Linnea Dahl.

– Lekterapin får en bil som de kan använda till att att utföra mer hemsjukvård i Kronobergs län. Med hjälp av bilen kan personal åka hem till barnen och ge viss behandling och sjukvård i hemmet. På det sättet kan barnen få vara hemma istället för att vara på sjukhuset, förklarar Kristoffer Dahl.

Publicerad 11 September 2019 00:00