Tisdagen den 24 september klockan 19.00 hyllas Lill-Babs i föreställningen

Tisdagen den 24 september klockan 19.00 hyllas Lill-Babs i föreställningen "Hon är jag" på Växjö Teater. Foto: Pressbild

Lill-Babs hyllas på Växjö Teater

VÄXJÖ.

Den 24 september hyllas Lill-Babs i föreställningen "Hon är jag" på Växjö Teater. Det blir massor av sång och musik på scenen med gänget bakom succéerna "Myggjagare & Näbbstövlar", "Säg Algots det räcker" och "Bjällerklang".

Av
Hans Nilsson

Barbro Lill-Babs Svensson född 1938 och avliden i april 2018, är en av de mest folkkära artisterna någonsin i Sverige.

Nu hyllas hon i "Hon är jag", på Växjö Teater klockan 19.00 tisdagen den 24 september. I föreställningen utgår man från en inspelning av den nostalgiska TV-showen ”Solveigs Hörna”, dit Lill-Babs är inbjuden och där det finns en husband.

Kvällens värdinna är Solveig Bergqvist Larsson, som möter Barbro ”Lill-Babs” Svensson, spelad av Cecilia Kyllinge.

Via öppenhjärtiga samtal får publiken höra Lill-Babs berätta sin historia och om nyckelpersonerna genom liv och karriär. Bland de andra gästerna i programmet finns bland andra Simon Brehm och Lasse Berghagen.

I föreställningen sjunger Lill-Babs schlagers som Klas-Göran, Kyss mig, Tuff brud och Itsy Bitsy, men också annat ur sin breda repertoar.

Med största sannolikhet lär Lill-Babs uppmana publiken i Växjö Teater till allsång. Ackompanjemanget står det svängiga husbandet för.

Medverkande i "Hon är jag" är Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Jan-Olof Jonsson och Anders Larm. Manus har skrivits av Solveig Bergqvist Larsson och regi och scenografi står Cecilia Kyllinge för. Arrangör är Växjö Teaterförening.

Publicerad 13 September 2019 15:04