Szilvia Matene Szabolcsi i mitten i bakre raden startade Szilvia Städ AB 2016. Nu har hon 12 anställda och över 100 kunder och hennes företag har utsetts till Årets nyföretagare i Växjö av Nyföretagarcentrum.

Szilvia Matene Szabolcsi i mitten i bakre raden startade Szilvia Städ AB 2016. Nu har hon 12 anställda och över 100 kunder och hennes företag har utsetts till Årets nyföretagare i Växjö av Nyföretagarcentrum. Foto: Privat

Szilvia är årets nyföretagare

VÄXJÖ.

Årets nyföretagare i Växjö kommun är Szilvia Städ AB. – Jag är mycket glad. Det här är inte bara mitt jobb, det är min hobby också, säger Szilvia Matene Szabolcsi som har företaget.

Av
Hans Nilsson

Varje år utser Nyföretagarcentrum Årets nyföretagare i respektive kommun. I år blev det Szilvia Städ AB i Växjö.

– Det är en tuff bransch, men hon är driftig och jobbar hårt. På kort tid har hon byggt upp ett företag som går bra, förklarar Markus Yngvesson, rådgivare på Nyföretagarcentrum

Szilvia Matene Szabolcsi kom till Sverige från Ungern 2008. Hennes drivkraft kommer från en livslång dröm om friheten att bestämma själv över sina dagar.

Hon startade Szilvia Städ AB 2016 efter att ha fått hjälp med budget, skatt och regelverk hos Nyföretagarcentrum.

Nu har hon 12 deltidsanställda, vissa av dem studerar samtidigt som de jobbar hos henne.

Hon har över 100 kunder. Det är mest privatkunder i bostäder som anlitar hennes firma och använder RUT-avdraget.

– Det känns bra att bli årets nyföretagare, jag har aldrig tänkt att jag ska bli det. Jag gillar mitt jobb och att träffa kunder och prata med nya människor, säger Szilvia Matene Szabolcsi.

– Det går bra för firman eftersom vi utför ett mycket bra jobb så mina kunder är så nöjda att de rekommenderar oss. Mitt företag växer hela tiden, det växer sakta och jag tror att det kan fortsätta växa.

Motiveringen lyder: "Företaget har visat prov på god förståelse för kund och marknad och hängivet och uthålligt byggt sin kundkrets med goda referenser. Företaget är ett gott exempel på samhällsbygge med flera anställda och gott resultat i en tuff bransch. Hennes exempel på mod, drivkraft och företagsamhet är precis sådant som behövs – per aspera ad astra!"

Publicerad 14 September 2019 00:00