Emelie Öberg (S), Bo Frank (M) och Cheryl Jones Fur (MP) delade ut Borgmästarmedaljen till Eva-Britt Svensson (V), Carin Högstedt (V).

Emelie Öberg (S), Bo Frank (M) och Cheryl Jones Fur (MP) delade ut Borgmästarmedaljen till Eva-Britt Svensson (V), Carin Högstedt (V). Foto: Therese Ekdahl, Växjö kommun

Vänsterpartister fick medalj av Bo Frank

VÄXJÖ.

Årets Borgmästarmedalj i Växjö kommun tilldelades Carin Högstedt och Eva-Britt Svensson i Vänsterpartiet. Prisutdelare var Växjös borgmästare Bo Frank (M).

Av
Hans Nilsson

Det är andra året som kommunfullmäktiges ordförande och borgmästare Bo Frank (M), tillsammans med kommunfullmäktige, delar ut Borgmästarmedaljen.

Syftet med medaljen är att uppmärksamma en eller flera personer i Växjö kommun som arbetar hårt och som har fått uppskattning för det jobb de har gjort.

Utmärkelsen består av en guldmedalj med Växjö kommuns vapen, den delades ut på det senaste kommunfullmäktigemötet i Utvandrarnas hus.

Pristagarna har en lång politisk bana bakom sig. Eva-Britt Svensson satt bland annat i EU-parlamentet från 2004 till 2011 och hon har ett stort engagemang i många föreningar. Carin.Högstedt har bland annat suttit i Växjö kommunfullmäktige i över 40 år och var med och startade Kvinnojouren i Växjö.

– Vi är överraskade och stolta, det är roligt att bli uppmärksammad lokalt. Nu orkar vi lite till, sade Carin Högstedt och Eva-Britt Svensson när motiveringen lästs upp.

Bo Franks motivering lyder: "Under de nästan 50 år som jag varit en del av politiken i Växjö har Carin och Eva-Britt intagit en särställning. Få har arbetat så hårt, hängivet och med ett så genuint samhällsengagemang i botten. Utöver det politiska arbetet har damerna arbetat kopiöst i det ideella föreningslivet. För att även där göra skillnad för andra människor. Folkets kärlek deras belöning. Carin och Eva-Britt tillhör också de mest kryssade politikerna i vårt län. Hos Carin och Eva-Britt finns också en klassisk folkrörelsebildning som många politiker och beslutshavare saknar idag."

Publicerad 14 September 2019 00:00