Angelica Agnåsen var på lekplatsen i Linnéparken i Växjö när en främmande man närmade sig hennes dotter på 2, 5 år.

Angelica Agnåsen var på lekplatsen i Linnéparken i Växjö när en främmande man närmade sig hennes dotter på 2, 5 år. "Han kom gående rakt mot min dotter. När han var jättenära sträckte han fram sina händer mot henne", berättar Angelica Agnåsen. Bilden är arrangerad. Foto: Hans Nilsson

Främmande man skrämde barn och föräldrar på lekplats: "Han såg väldigt obehaglig ut"

VÄXJÖ.

Angelica Agnåsen var med sin 2, 5-åriga dotter på lekplatsen i Linnéparken när en främmande man närmade sig hennes dotter.– Han sträckte sig efter henne när han var tillräckligt nära. Jag blev rädd, men min kompis slet tag i min dotter och vi sprang därifrån, säger Angelica Agnåsen, som vill varna andra föräldrar för mannen.

Det var en söndag vid 19-tiden nyligen som den här händelsen utspelades i Linnéparken i Växjö.

Angelica Agnåsen, hennes manlige kompis och hennes dotter på 2, 5 år var på lekplatsen i Linnéparken. Hennes dotter tycker om att vara på den lekplatsen och de går ofta dit, men nu lär det dröja innan de besöker den platsen igen.

För den här söndagen inträffade det något som var mycket obehagligt när de var där. Plötsligt kom en man gående mot dem.

Enligt Angelica Agnåsen var det en lång och kraftig man i 50-årsåldern med grått hår och glasögon och som var gipsad från foten och en bit upp på benet.

– Han såg väldigt obehaglig ut, han kom gående rakt mot min dotter när hon lekte. Han tittade bara på henne och sa ingenting. När han var jättenära min dotter sträckte han fram sina händer mot henne, berättar Angelica Agnåsen.

– Jag och min kompis var en meter därifrån och min kompis slet tag i min dotter och vi började springa. Mannen gick då istället mot två andra små barn som var på lekplatsen. Det var två vuxna som också fick slita tag i sina barn och springa, han sprang eller haltade efter dem i kanske 100 meter innan han gav upp.

Angelicas dotter hann inte uppfatta att mannen gick emot henne och sträckte sig efter henne.

– Hon var ledsen för att hon inte fick vara kvar och leka, hon ville inte gå hem. Jag hade fullt upp med henne, så det var ganska svårt att ringa polisen just där och då. Allt gick så fort, och jag ville bara ta mig därifrån. Det var jätteobehagligt och konstigt, förklarar Angelica.

– När jag kom hem ringde jag 114 14 till polisen, men kön var på 40 minuter. Vad kunde polisen göra i efterhand? Det var för sent, så kände jag. Så jag gav upp att sitta i kö och vänta på att komma fram.

Kommunpolisen i Växjö, Gunilla Svensson, kände inte till den här händelsen.

– Det är en obehaglig händelse, sådant här händer då och då. I våras hade vi liknande incidenter i Alvesta och Växjö. Men vi på polisen är beroende av att man ringer till oss på 112 när sådant här händer, det är enda sättet om vi ska kunna göra något, förklarar Gunilla Svensson.

Angelica vill uppmärksamma föräldrar i Växjö att ha koll på sina barn och på den här mannen om han skulle dyka upp på den här lekplatsen eller någon annan.

– Jag vill varna andra för den här mannen. Är man på en lekplats ska man ha koll på sina barn. Jag vet inte vad mannens syfte var, det var bara konstigt.

– Men jag har förstås tänkt på den här händelsen, det känns märkligt att vem som helst bara kan gå rakt in i en lekplats bland lekande barn och göra som han gjorde, säger hon.

Publicerad 15 September 2019 00:00