Nu är det helt klart med ett öppningsdatum för Lidls nya butik på Teleborg centrum i Växjö: torsdagen den 26 september slår Lidl upp portarna till butiken.

Nu är det helt klart med ett öppningsdatum för Lidls nya butik på Teleborg centrum i Växjö: torsdagen den 26 september slår Lidl upp portarna till butiken. Foto: Hans Nilsson

Klart när Lidl öppnar på Teleborg: "Stekhet stadsdel"

VÄXJÖ.

Nu är det klart när Lidl öppnar sin nya butik på Teleborg centrum - den 26 september klockan 08.00 slår man upp portarna. – Det är jätteroligt, Teleborg är en stekhet stadsdel, säger Petra Whitehead, pressansvarig på Lidl för hela Sverige.

Av
Hans Nilsson

När Ica lämnade sin butikslokal på Teleborg centrum blev det snart klart att den tyska dagligvarukedjan Lidl skulle flytta in istället.

Nu har det gått ett år sedan man tog över och byggde om lokalen och Lidl-skylten kom upp på Teleborg centrum.

Många har varit nyfikna på när Lidl öppnar. Men nu är det helt klart med ett öppningsdatum på Teleborg: torsdagen den 26 september öppnar Lidl sin tredje butik i Växjö.

De andra ligger på Storgatan 70 i närheten av I11 och på Erik Norbergs väg 3 vid Norremark.

– Vi har historiskt sett oftast öppnat nya butiker på torsdagar, vi bedömer att det är en bra dag för öppningar ur flera olika perspektiv, förklarar Petra Whitehead på Lidl.

– Våra två butiker i Växjö går jättebra och Teleborg är en stadsdel som växer och utvecklas. Vi vill vara där det finns mycket folk och där det byggs mycket, det är bra för konkurrensen också att Ica, Netto och Willys finns i området redan, lägger hon till.

På en försäljningsyta på 1 351 kvadratmeter kommer det finnas runt 2 200 artiklar i Lidl-butiken på Teleborg.

– Det blir en fullsorterad Lidl-butik. Vi kommer att ha 15-20 anställda i butiken och vi kommer att ha i stort sett exakt samma sortiment och samma priser som i andra Lidl-butiker, berättar Petra Whitehead.

Publicerad 15 September 2019 00:00