Det här en av de två grillplatser som har byggts om vid Spånens badplats i Alvesta.

Det här en av de två grillplatser som har byggts om vid Spånens badplats i Alvesta. "Vårt mål är att även köpa in en ny badbrygga till Spånens badplats till nästa sommar", säger Martin Sallergård på kommunen. Foto: Privat

Alvesta storsatsar på badplatser: "Vi är stolta över detta"

ALVESTA.

Spånens badplats har fått två nyrenoverade grillplatser - nu är målet att köpa in en ny badbrygga till nästa sommar. Det här ett led i en storsatsning på badplatser som kommunen gör, enligt fritidschefen Martin Sallergård.

Av
Hans Nilsson

De gamla grillplatserna och badbryggan vid Spånens badplats har varit i ett dåligt skick i ett par år. Men nu gör Alvesta kommun en satsning på Spånens badplats.

Två nyrenoverade grillplatser är färdiga för användning och den gamla badbryggan kommer att rivas.

– Vi har köpt nya betongringar och fyra nya granitbänkar till grillplatserna, det är en investering på uppåt 20 000 kronor. Det var nödvändigt för de gamla grillplatserna var i ett väldigt dåligt skick, förklarar Martin Sallergård, fritidschef i Alvesta kommun.

– Spånen är en av de mest populära badplatserna i kommunen och vårt mål är att även anlägga en ny badbrygga till nästa sommar. Den gamla bryggan har varit med länge och vi har fått reparera den flera gånger. Men nu tittar vi på vilken typ av brygga vi ska köpa in och exakt var vi ska placera den..

Vad som händer med hopptornet vid Spånens badplats är oklart. Men en sak som är helt klar är att fritidschefen anser att Alvesta kommun har storsatsat på sina badplatser de senaste tre åren, och att satsningen på Spånens badplats är en del i denna satsning.

Bland annat har man köpt en tillgänglighetsramp och en tillgänglighetstoalett för rörelsehindrade vid Torne badplats.

Även Hulevik badplats har fått en ny tillgänglighetsanpassad toalett och Hjortsberga badplats har fått en tillgänglighetsramp till badplatsen. Hjortsberga badplats fick dessutom en tillgänglighetsanpassad toalett för ett år sedan.

– Vi är stolta och glada över dessa satsningar, alla ska kunna ha tillgång till bad i vår kommun, säger Martin Sallergård.

Publicerad 18 September 2019 00:00