Lördagen den 21 september klockan 22.00 står nya stjärnskottet Dotter på scenen på Kafé de luxe.

Lördagen den 21 september klockan 22.00 står nya stjärnskottet Dotter på scenen på Kafé de luxe. Foto: Pressbild

Dotter kommer till Växjö

VÄXJÖ.

Dotter anses vara en av Sveriges mest intressanta moderna popartister - lördagen den 21 september uppträder hon på Kafé de luxe i Växjö.

Av
Hans Nilsson

Efter att ha varit med i Melodifestivalen, TV4 Sommarkrysset, Peace & Love och som supportakt till Miss Li är Dotter nu väg att bli ett etablerat namn.

I pressen tippades Dotter som vinnare av Melodifestivalen 2018 med "Cry". Hon blev utslagen, men slog ändå igenom på allvar med“Cry” som snabbt klättrade till nummer 1 på iTunes och Top 3 i Spotifylistan “Viral 50 Sweden.

Låten har streamats 2,5 miljoner gånger. I år har Dotter dessutom gjort succé med ett samarbete med Måns Zelmerlöw i låten ”Walk With Me”

Hennes egentliga namn är Johanna Jansson, och hon är uppvuxen i Arvika i Värmland. Hon flyttade till Stokcholm för att göra en storsatsning på musiken. Debutsingeln, ”My Flower” släpptes 2014 och den hyllades i flera internationella medier. Låten beskrevs som en mix mellan Abba och Lana Del Rey.

Dotter har ett starkt engagemang för natur, djurrätt och miljöfrågor. Hon valde artistnamnet Dotter i egenskap av "dotter till Moder Jord" och hon följer dessutom en vegansk livsstil.

Hennes texter tar ofta upp ämnen som rör andlighet och personlig utveckling. Musikaliskt är hon bland annat influerad av 60-talsbandet Jefferson Airplane, singer-songwritern Joni Mitchell och av Florence and the Machine.

Publicerad 19 September 2019 14:03