"Jag är väldigt tilltalad av hennes konst med de omtalade flickorna i olika situationer. Hon är en mycket fin kolorist och hon har ett högst personligt måleri", säger Staffan Nilsson på Galleri Småland. Foto: Galleri Småland

Marie Åkerlunds flickor ställs ut på Galleri Småland

ALVESTA.

En ny utställning har öppnat på Galleri Småland i Alvesta. Det är den internationella konstnären Marie Åkerlund som ställer ut. – Ett mycket vackert och tilltalande måleri i underbara färger, säger Staffan Nilsson på Galleri Småland.

Av
Hans Nilsson

Marie Åkerlund från Finspång har ställt ut elva gånger i USA och flera gånger runt om i Europa.

Hon finns bland annat representerad på European Art Museum i Danmark, är invald medlem i Mondial Art Academy i Frankrike och är formgivare på Reijmyre Glasbruk.

Hennes målningar har en dragning åt det mystiska och kosmiska. Hon målar och tecknar ofta fotorealistiska porträtt.

Hennes konst ställdes ut på Galleri Småland för två år sedan och då kom det mycket folk, minns Staffan Nilsson.

– Det känns väldigt bra att ställa ut henne. Jag är väldigt tilltalad av hennes konst med de omtalade flickorna i olika situationer, och skogen med all dess mystik är ett återkommande tema. Hon är en mycket fin kolorist och hon har ett högst personligt måleri som tilltalar många konstälskare, förklarar Staffan Nilsson.

Utställningen öppnade den 21 september och pågår till den 15 oktober. Marie Åkerlund är själv närvarande vid vernissagen på lördagen. Utställningen är öppen lördagar 11-16, söndagar 13-16, och måndagar och tisdagar 17-19.

Publicerad 21 September 2019 00:00