23-årige Robban Högström är från Växjö, men sedan 2016 bor han i London där han går singer/actor-utbildningen på musikalskolan Urdang Academy.

23-årige Robban Högström är från Växjö, men sedan 2016 bor han i London där han går singer/actor-utbildningen på musikalskolan Urdang Academy. Foto: Pressbild

Robban från Växjö årets musikalstipendiat: "En blivande stjärna"

VÄXJÖ.

Sångaren Robban Högström från Växjö har utsetts till årets musikalstipendiat för unga artister. – Jag är väldigt hedrad och väldigt tacksam, säger 23-årige Robban Högström.

Av
Hans Nilsson

Robban Högström är från Växjö, men sedan 2016 bor han i London. Han flyttade dit för att gå singer/actor-utbildningen på den mycket välrenommerade musikalskolan Urdang Academy.

Nu har han fått ett musikalstipendium som innebär att han får 25 000 kr, en fotografering med svenske stjärnfotografen Magnus Ragnvid, och möjlighet att vara med på konserter med turnén ”Från Broadway till Duvemåla”.

Robban Högström är mycket glad över att bli uppmärksammad på det här viset i Sverige.

– Jag har tidigare fått mest uppmärksamhet som dansare så därför känns det här extra härligt, förklarar Robban Högström i ett pressmeddelande.

Det är fjärde gången som "Från Broadway till Duvemålas stipendium för unga musikalartister" delas ut.

Robban Högström utsågs av en enhällig jury, och motiveringen lyder: "Robban har en styrka och spänning i sitt sceniska uttryck som gjorde att han stack ut som favorit hos alla fem jurymedlemmar. Med en vacker röst och ett eget uttryck, där vi känner att han gjort tydliga val i sin tolkning av det valda materialet är Robban absolut en blivande stjärna på musikalhimlen och vi ser alla fram emot att följa honom vidare."

– En liten spaning som vi i juryn gjorde var att vi får många ansökningar från just Växjö, säger Viktoria Tocca, VD Viktoria Tocca Entertainment som ligger bakom stipendiet som startades för att lyfta fram musikalartister som inte är så kända för den stora publiken.

Det är många musikalartister med rötterna i Växjö som är framgångsrika i Sverige och utomlands.

– Alla som jobbar med musik i Växjö är oerhört ambitiösa och energifyllda. Vi är många som brinner för att talangfulla ungdomar ska få möjlighet att synas och höras, bland annat anordnar vi konserter i Växjö Konserthus, säger Maria Rydholm från Musik i Syd.

Publicerad 21 September 2019 00:00