Ljungby Business Arena och Alvesta kommun bjöd in till frukostmöte för näringslivet på Huseby Bruk i torsdags, starten på ett nytt samarbete.

Ljungby Business Arena och Alvesta kommun bjöd in till frukostmöte för näringslivet på Huseby Bruk i torsdags, starten på ett nytt samarbete. Foto: Hans Nilsson

Alvesta och Ljungby i nytt samarbete - första mötet i Huseby

ALVESTA

. I torsdags gick startskottet för ett nytt samarbete över kommungränsen. Ljungby Business Arena och Alvesta Kommun bjöd in till frukostmöte för näringslivet på Huseby Bruk.

Av
Hans Nilsson

När Alvesta kommun och Ljungby Business Arena bjöd in till möte med näringslivet i Masugnen på Huseby Bruk den 19 september klockan 08.00-09.30 tog man ett stort kliv mot ett nytt samarbete.

Tanken är att man ska ha de här frukostmötena ett par gånger om året.

– Vi vill vidga näringslivssamarbetet och hitta nya affärsmöjligheter över kommungränsen. Här handlar det om att bygga nya nätverk, och lära känna sina kollegor på andra sidan kommungränsen, säger Ola Agermark, näringslivsansvarig på Alvesta kommun.

– Kanske kan man hitta framtida affärskollegor och någon med erfarenheter från samma bransch. I Alvesta har vi ju faktiskt liknande näringslivsstruktur som i Ljungby med mycket tillverkande industri, lägger han till.

Publicerad 22 September 2019 00:00