Den 11 oktober öppnar Bullet Bar i Kafé de luxes före detta finrum på Sandgärdsgatan 17 i Växjö. Mottot är ”öl, korv & hårdrock” och på premiärkvällen spelar Ljungbys stoltheter Screamer och det hyllade Göteborgsbandet Hypnos.

Den 11 oktober öppnar Bullet Bar i Kafé de luxes före detta finrum på Sandgärdsgatan 17 i Växjö. Mottot är ”öl, korv & hårdrock” och på premiärkvällen spelar Ljungbys stoltheter Screamer och det hyllade Göteborgsbandet Hypnos. Foto: Markus Crepin

Bullet öppnar bar: "Vi ska skapa ett drömställe för stadens rockälskare"

VÄXJÖ.

Hårdrocksbandet Bullet från Växjö öppnar en egen bar - lokalen är Kafé de luxe på Sandgärdsgatan 17. – Vi ska suga rommen ur russinen och skapa ett drömställe för stadens rockälskare, säger Bullets trummis Gustav Hjortsjö.

Av
Hans Nilsson

Bullet har nästan 20 år i musikbranschen bakom sig, man har släppt sju album och gjort flera turnéer i världen.

Medlemmarna i Bullet har besökt en och annan bar i världen. Drömmen om att öppna en egen bar har funnits ett bra tag.

Efter att Gustav Hector, delägare i Kafé de luxe, började spela med Bullet för två år sedan tog bandet ett stort kliv mot att den drömmen skulle bli sann.

Nu är det helt klart att det blir av. Den 11 oktober öppnar Bullet Bar i Kafé de luxes före detta finrum på Sandgärdsgatan 17. Mottot är ”öl, korv & hårdrock” och på premiärkvällen spelar Ljungbys stoltheter Screamer och det hyllade Göteborgsbandet Hypnos.

Senare i höst planeras spelningar med exempelvis Birdflesh.

– Det är verkligen på tiden att Växjöborna får en riktig rock ’n’ rollbar, säger Alexander Lyrbo, gitarrist i Bullet.

Lokalen kommer att få ett nytt utseende. Stället kommer vara öppet både på dagtid och vid lunch och på kvällar. Till en början blir det onsdag till lördag.

Flera kvällar i veckan kommer DJs att spela i baren. Ibland blir det bandet själva, andra gånger tillresta musiker från andra band, ofta vänner från bygden. Hela tiden kommer det att spelas rock ’n’ roll.

Hampus Klang, basist i bandet, förtydligar att det inte bara är hårdrockare som välkomna till stället.

– På Bullet Bar ska du känna dig välkommen oavsett du har tighta jeans och skinnjacka eller mjukisbrallor och glesbygdskavaj. Orkar du inte tvätta håret innan så gör det inget.

Menyn kommer att bestå av egenproducerade korvar, hemlagad potatismos med extra smör och Bullet Bier. En öl som Bullet tagit fram i samarbete med S:t Eriks Bryggeri.

– Jag gillar idén med samma meny varje dag, säger Bullets sångare Dag Hofer. Tycker man om Judas Priest idag så tycker man om Judas Priest imorgon också, samma sak är det med mat.

Publicerad 22 September 2019 00:00