"Vi får in tips hela tiden nu om klotter i olika delar av Växjö. Graffiti kan vara snyggt, men klotter är då inte särskilt snyggt" säger Gunilla Svensson, kommunpolis. Foto: Hans Nilsson

Klottervåg i Växjö: "Kostar mycket pengar och snyggt är det inte heller"

VÄXJÖ.

Sedan slutet av sommaren har flera delar av Växjö utsatts för omfattande klotterattacker. – Det kostar mycket pengar att sanera och det är ju inte snyggt med klotter heller, säger Gunilla Svensson, kommunpolis i Växjö.

Av
Hans Nilsson

De senaste veckorna har polisen sett en rejäl ökning av klottret i Växjö tätort. Det är som att klottrarna nästan har gått till attack mot Växjö på flera platser.

– Det är på flera olika platser i Växjö man kan se klottret. Bland annat utmed Liedbergsgatan, centrala delarna av Storgatan, på busskurer, vägskyltar, på Konserthuset och Vattentornet på Teleborg, säger kommunpolisen Gunilla Svensson.

Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen, lägger till några platser.

–Jag har sett att det har klottrats på elskåp och andra ställen vid Konsum på Söder och bort mot Araby och längs Söderleden mot Teleborg. Det ser ut som att det är samma tags på alla de ställen jag har sett, säger Robert Loeffel.

Klotter rubriceras som skadegörelse. Det finns inga utpekade gärningsmän som är misstänkta för klottret, men polisen misstänker att det kan vara samma gärningsmän som ligger bakom det mesta av det här klottret.

– Vi får in tips hela tiden om klotter i olika delar av stan och det har gjorts några polisanmälningar, men inte alls motsvarande den mängd av klotter som har rapporterats. Det är kanske två eller tre personer som följs åt och klottrar. Graffiti kan vara snyggt, men klotter är då inte särskilt snyggt, säger Gunilla Svensson.

Publicerad 22 September 2019 00:00