Torsdagen den 3 oktober klockan 20.00 till 22.00 står Hampus Nessvold på scenen på Växjö Teater och framför

Torsdagen den 3 oktober klockan 20.00 till 22.00 står Hampus Nessvold på scenen på Växjö Teater och framför "Ta det som en man". Foto: Pressbild

Succéföreställning om mansrollen spelas på Växjö Teater

VÄXJÖ.

"Ta det som en man" är Hampus Nessvolds hyllade debutföreställning i regi av Mia Skäringer. Den 3 oktober gästar han Växjö Teater med sin personlig skildring av samhällets negativa mansnormer.

Av
Hans Nilsson

Den 23-årige skådespelaren och artisten Hampus Nessvold föddes och växte upp i Värnamo kommun. Han är bland annat känd från programmet 22 kvadrat i Sveriges Radio P3 och för sin bok "Ta det som en man".

I våras utgick han från "Ta det som en man" och satte upp berättelsen som en föreställning. Den har han nu spelat inför slutsålda föreställningar och med starka publikreaktioner i hela landet. Det har gått så bra att turnén förlängts med ytterligare 25 föreställningar nu i höst.

Torsdagen den 3 oktober klockan 20.00 till 22.00 står han på scenen på Växjö Teater och framför "Ta det som en man".

I den här föreställningen vill Hampus Nessvold med humor, musik och viss tragik få publiken att reflektera över mansrollen. Man får följa med Hampus på en resa från barndomen i Värnamo fram till idag.

Föreställningen förstärks av flera musikinslag där Hampus Nessvold framför egenskrivna låtar som "Be a Man" och "Harder Faster".

Mia Skäringer gör regidebut med "Ta det som en man". Hampus Nessvold medverkade som gästartist under arenaturnén i slutet av 2018 i Mia Skäringers egna föreställningen "No more fucks to give".

    Publicerad 30 September 2019 00:00